Gépeink védelme extrém körülmények között

Ipari berendezések védelme festékbevonat-rendszerekkel az általános és nehézipari termelésben

2016. június 14., kedd, 06:00

Címkék: AkzoNobel bevonat bevonattechnika festék gépipar Intercure Interline International karbantartás korrózió korrózióvédelem Pulvertech Kft.

A korrózió elleni védelem, az ipari berendezések állapotmegóvása fontos szempont a nehézipari termelésben. Az energiatermelés, a bányászat, az olaj- és vegyipar, a vízgazdálkodás, a hajózás berendezései olyan extrém körülmények között termelnek, ahol a tartósság mellett fontos a megfelelő üzemi teljesítmény biztosítása is. Az AkzoNobel olyan iparifesték-technológiákat fejlesztett ki, amelyek megfelelnek ezeknek a követelményeknek. Ezek a technológiák mostantól Magyarországon is elérhetők.

Az AkzoNobel a világ legnagyobb festék- és bevonatgyártó vállalata. Termékeit a világ számos pontján használják különböző iparágakban a bányászattól kezdve az ipari termelésen át hidak, épületek építéséig. A változatos környezeti viszonyoknak való megfelelés, a termelékenység megtartása és a berendezések védelme érdekében a vállalat kifejlesztette az International termékcsaládot.

Magyarországon az AkzoNobel termékeit a Pulvertech Kft. forgalmazza, amely 2008-as alapítása óta porfestékekkel foglalkozik. Az évek óta nagy sikerrel értékesített porfesték mellett mostantól az International sorozattal bővül a cég kínálata.

Az International termékcsalád újfajta módon segít magasabb termelékenységet elérni. A sorozat ún. Direct-to-Metal (DTM), alapozó és fedő bevonatot egyszerre tartalmazó rendszer, amelynek tagjai az egy bevonatból álló, DTM, gyorsított kötésű, 40 °C-on 90 perc alatt kikeményedő Interthane 3230, valamint a szintén egy bevonatból álló, DTM, poliuretán-tartalmú, 25 °C-on mindössze 2 óra alatt kikeményedő Intercure 3240 festékbevonat. Kiváló korrózióvédelmet és tartós külső megjelenést biztosítanak. Egybevonatú rendszerként a magas szilárdanyagtartalmú Interthane 3230 és Intercure 3240 általános ipari környezetben alkalmas a kétbevonatú rendszerek helyettesítésére, így a hagyományos kétbevonatú termékekkel szemben magasabb termelékenység és alacsonyabb oldószer-kibocsátás érhető el az alkalmazásukkal.

A termékcsalád tagjai eredményesen használhatóak az ipari termelés számos területén a berendezések felületére:

  • Szivattyúk, szelepek, indítószerkezetek, fogyasztásmérők
  • Sebességváltók és egyéb átviteli berendezések
  • Daruk
  • Anyagmozgató berendezések
  • Robotkarok és gépalkatrészek
  • Szélmalomturbina-alkatrészek
  • Generátorok
  • Transzformátorok

Ömlesztett áruk szállítása

Az energiaiparban és a bányászatban használt osztályozó- és zúzógépek, szállítószalagok a behatással, a kopással és a korrózióval, valamint egyes esetekben a hőmérséklettel szembeni ellenálló képessége rendkívül fontos. A termékcsalád bevonatai segítenek a berendezések élettartamát megnövelni és a bevonat okozta hibák miatti üzemszüneteket megelőzni.

Hamukezelő berendezések hővel szembeni ellenállása erőművekben

Ezek a technológiák tulajdonságaiknak köszönhetően rendkívül hatékonyan használhatóak az erőművek hamukezelését végző gépeinek felületén.

Daruk

A daruk felületét érő extrém időjárási hatások ellen sikeres védelmet nyújtanak a sorozat termékei.

Robotkarok és gépalkatrészek

A termelésben dolgozó robotkarok és egyéb alkatrészek kopás elleni védelme megoldott az International termékekkel.

Szélmalomturbinák, erőművek és azok alkatrészei

A sorozat Interzone 954 elnevezésű tagját már több mint 25 éve használják acélszerkezetek védelmére. Az Interzone 954 különleges összetétele teszi lehetővé a termék tartós teljesítményét olyan környezetekben, ahol a mechanikai és vegyi károsodás, valamint a légköri korrózió és a vizes közeg okozta károk magas veszélyével kell számolni. Ennek a sokoldalúságnak köszönhetően lett az Interzone 954 az egyik legnépszerűbb nagy igénybevételre tervezett bevonat.

A nagy teljesítményű alapozó-fedő bevonat, az Intercure 99/4500 jelentős mértékben javíthatja a termelékenységet. Kiváló korrózióvédő és esztétikai tulajdonságai lehetővé teszi, hogy az ISO12944 szabvány szerinti C3 besorolású környezetben kétbevonatú rendszer helyett csak egyetlen bevonatot kelljen alkalmazni. Szintén fokozza a termelékenységet az, hogy a kikeményedési idő 25 ºC-on akár 2 óra is lehet.

Az Intercure 99/4500 egyedi sajátossága az alacsony hőmérsékleten megvalósuló térhálósodás. Ennek eredményeként optimális szintre nő a termelékenység, lehetővé válik a hidegebb éghajlaton való alkalmazás, csökken a szárítóberendezések használatának szükségessége, ami a gyártóüzemek számára alacsonyabb fűtésköltséget és mérsékeltebb környezetterhelést jelent. Az Intercure 99/4500 magas szilárdanyag-, ugyanakkor alacsony szerves illékony vegyület tartalma a szükséges bevonatmennyiség csökkentésével párosulva segíthet a teljes VOCkibocsátást alacsonyabb szintre szorítani.

Transzformátorok

Az Interline 399 nagy teljesítményű, magasan térhálósított kétkomponensű epoxi novolak tartálybevonat, amely kiválóan ellenáll a hőnek és az olajnak.

Sebességváltók, szivattyúk, szelepek, indítószerkezetek és fogyasztásmérők

A termékcsalád termékei magasabb termelékenységet és a teljes élettartamra kiterjedő költséghatékonyabb teljesítményt biztosítanak. Kompakt megoldást kínálnak azoknak a gépgyártóknak, akik sebességváltókat, szivattyúkat, szelepeket, indítószerkezeteket, fogyasztásmérőket terveznek, és általános ipari vagy szárazföldi/tengeri, magas korróziós veszélynek kitett környezetben használt berendezések megfelelő védelméről akarnak gondoskodni.

Az International termékcsalád hatékonyan alkalmazható még a mezőgazdaságban, a bányászat gépeinek felületein, az olaj- és vegyiparban, az erőművek berendezéseinél és az épületek, hidak fémszerkezetei védelmében is. Ezek a világszerte elismert technológiák már Magyarországon is alkalmazhatók. A termékcsaládot a Pulvertech Kft. kínálatában találja meg, ahol a megfelelő egyedi technológia kiválasztásában is segítséget kaphat.

További részletekért látogasson el a www.pulvertech.hu oldalra. Most minden új regisztráló ajándék folyékony International festéket kap!

www.pulvertech.hu

 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek