Alesta® AP QualiSteel – hatékony és fenntartható bevonat horganyzott acélhoz

2020. október 19., hétfő, 06:00

Címkék: bevonat bevonattechnika felület felületvédelem ipari bevonatok porbevonatolás

A forró horganyzott acél bevonatolására szolgáló innovatív Alesta® AP QualiSteel porbevonat kiváló felületjellemezőit a kiváló gáztalanító és jó áramlási tulajdonságok biztosítják. Az alacsony hőmérsékleten történő gyors és megbízható térhálósodás energiamegtakarítást és a termelékenység növelését teszi lehetővé.

A QUALISTEELCOAT tanúsítványban leírt előírásoknak megfelelő kimagasló UV- és nedvességállóság meghosszabbítja a bevonatolt alkatrészek életciklusát. Az Axalta Coating Systems alacsony energiafogyasztással felvihető, a RAL színskála széles választékában rendelkezésre álló, címke nélküli porbevonatai fenntarthatóbbá is teszik a bevonatolás folyamatát.

A horganyzott acélszerkezetek és termékek védelme terén jelentősen megnőtt a tartósság, a vonzó megjelenés, valamint a fenntarthatóság iránti igény. A trendre reagálva az Axalta építészeti minőségben is továbbfejlesztette a rendkívül hatékony Alesta® AP QualiSteel porbevonatokat. Az innovatív termékspecifikus tulajdonságoknak köszönhetően a bevonat előzetes gáztalanítási lépések nélkül is alkalmazható. A hagyományos kétlépcsős eljárással összehasonlítva az új porbevonat anélkül növeli a termelékenységet, hogy befolyásolná a bevont felület megjelenését.

A magas folyáshatár és a lecsökkentett keményedési hőmérséklet szintén hozzájárulnak a hatékonyság növekedéséhez. A bevonandó anyagtól függően az Alesta® AP QualiSteel akár 160°C-on is kikeményedhet, magasabb hőmérsékleten pedig tovább növelhető a termelékenység. Az anyag- és energiamegtakarítás előnyei mellett az új porbevonatok a veszélyes keverékekhez előírt címkék nélküli készítményként is elérhetők.

Az Alesta® AP QualiSteel porbevonatokat jellemzően acélszerkezetek, gépalkatrészek, kerti és kültéri bútorok, kerítések, korlátok, játszótéri felszerelések, városi és kültéri világítóberendezések és egyéb tárgyak bevonatolására használják. A porbevonatok a RAL-színskála elterjedt árnyalataiban kaphatók.

Doris Schulz

www.axalta.com/qualisteel

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek