Bevonattechnológiai innovációk és trendek több mint 450 kiállítótól

Ötödször rendezik meg Karlsruhéban a PaintExpót

2014. március 21., péntek, 12:23

Címkék: bevonatok felületkezelés felülettechnika ipari tisztítás PaintExpo 2014 porszórás

A 2014. április 8–11. között Karlsruhéban megrendezendő 5. PaintExpo alkalmával minden eddiginél több, mintegy 450 kiállító mutatja be újdonságait a nedves bevonatok, porbevonatok és tekercselt bevonatok terén a 133 ezer négyzetméternyi kiállítási területen. Az iparágak és anyagok széles skáláját érintő kínálat az előkezeléstől a minőségellenőrzésig és a csomagolásig a teljes folyamatláncot felöleli.

 
A 23 országot képviselő több mint 450 kiállító mintegy 25 százaléka Németországon kívülről érkezik. Az előző – 2012-es – kiállítással összehasonlítva az 5. PaintExpo körülbelül 10 százalékos növekedést tud felmutatni a kiállítói létszám és 19 százalékos emelkedést a kiállítási alapterület tekintetében. A rendelkezésre álló standhelyek már szinte kivétel nélkül elfogytak.
 

Innováció élőben

– A PaintExpo 2014 nemcsak a nedves bevonatok, porbevonatok és tekercselt bevonatok legátfogóbb kínálatát mutatja be, hanem minden képviselt szektor fejlesztéseit és trendjeit – jelentette ki Jürgen Haussmann, a rendezvényszervező FairFair GmbH ügyvezető igazgatója. Erre példa a bevonatok inert gázatmoszféra alatti UV-sugárzással történő kikeményítése (térhálósítása). Egy másik standon egy kompakt, teljesen automatizált porszóró gép figyelhető meg folyamatos üzemben. A karosszériaelemek ellenőrzését egy innovatív fényalagút könnyíti meg, így az élő demonstráció során a látogatók a hiányosságok gyors és megbízható észlelésének előnyeit tapasztalhatják meg. Ami a konvejortechnológiát, az automatizált megoldásokat és a bevonatolórobotokat illeti: számos „mozgó” kiállítási látványosság igazolja e rendszerek könnyű alkalmazhatóságát és programozhatóságát. 
 
 
A PaintExpo 2014. április 8–11. között a Karlsruhe Kiállítási Központban, keddtől csütörtökig 9.00–17.00, pénteken 9.00–16.00 között tart nyitva. Keddtől csütörtökig a WTT Expo ipari fűtés- és hűtéstechnológiai kiállítás és a HallTec épületgépészeti vásár is a PaintExpóval egyidejűleg lesz látogatható.
 

Új megoldások az előkezeléstől a csomagolásig 

Az innovációk listája még messze nem ért véget. A kiállítók például a fémfelületek – többek között megújuló nyersanyagokon alapuló megoldások – hatékonyabb és környezetbarát tisztítására és előkezelésére szolgáló új eljárásokat és termékeket is bemutatnak. A PaintExpóra időzítették számos új, fém-, műanyag és fafelületek csiszolására és ionizálására kifejlesztett megoldás premierjét, valamint az energiafogyasztás csökkentésére és a nagyszériás gyártás, illetve a bővíthetőség érdekében a rugalmasság növelésére kidolgozott új koncepciók bemutatását. Az alkalmazások során az új és továbbfejlesztett festőpisztolyok, porlasztók és alternatív porlasztógázok szolgálnak a hatékonyság növelésére és a minőség javítására. A PaintExpo kiállítói a nedves és UV-festékrendszerek, valamint a porított zománcrendszerek területén is jelen vannak. A porított zománcokat illetően a hangsúly többek között a korrózióvédelem javításán, a hőkezelés hőmérsékletének redukálásán és az ultravékony rétegrendszerek által az anyagfelhasználás csökkentésén van. Az energiatakarékos porbevonatolás és a króm VI-mentes gyártás szintén a kiállítás tárgyát képezi. Talán kevésbé látványos, de nem kevésbé érdekes innovációkkal  találkozhatunk a vizsgálati és ellenőrzési rendszerek, a bevonatolóanyagok, az akasztórendszerek, a szűrők és szivattyúk, valamint a szétszerelés és a csomagolási megoldások terén. A Német Felületkezelési Kutatóintézettel (DFO e.V.) történő együttműködésnek köszönhetően a vásár négy napja alatt egy szakértői fórumot is tartanak a bevonatolási technológiákról szóló érdekes előadásokkal. A spektrum a folyékony festés és a porszórás folyamatoptimalizálásától az előkezelésen és a minőségellenőrzésen át a környezetvédelemig és a tisztítástechnológiáig tart.
 
www.paintexpo.de
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek