Nagyobb légáteresztő képességű légzésvédő maszkok az RS kínálatában

Az AuraTM légzésvédő harmadik generációja nagyobb kényelmet biztosít az iparágak igényeinek megfelelve

2019. június 19., szerda, 11:51

Címkék: 3m egészség egészségügyi felszerelés egészségvédelem munkavédelem RS Components

Az RS Components (RS) bemutatta a biztonsági és személyi védőfelszerelések piacvezetője, a 3M légzésvédő maszkjainak legújabb generációját. A rengeteg alkalmazási környezetben alkalmazható (például fémmegmunkálás, ácsmunka, építőipar, gyógyszeripar és autóipar stb.) 3M AuraTM légzésvédő harmadik generációját számos újítással látták el az új technológiák és a legújabb ergonómiai kialakítás ötvözése révén.

A 3M Aura Particulate Respirator 9300+Gen3 sorozat elődei összes jellemzője mellett a beszállító új Cool Flow™ kényelmi szelepével is felszerelték. Ez a továbbfejlesztett szelep könnyebb nyitást biztosít és lehetővé teszi, hogy nagyobb mennyiségű kilélegzett levegő távozzon a maszkból, így nem csak a hő csökken, de nagyobb kényelmet és jobb légáteresztő képességet is biztosít a felhasználó számára. Az új szelep használatával 36%-kal több levegő és természetes hő távozhat gyorsabban a maszkból, mint az eredeti 3M Cool Flow szelep esetében.

A 9300+Gen3 kialakítása révén megkönnyíti a maszk felhelyezését, helyre igazítását és levételét. Ehhez a légzésvédő felső és alsó paneljein új füleket helyeztek el, a szelep pedig könnyen megfogható. A termékeket vastagabb borítóhálóval és orrkapoccsal látták el. Ez segít a jó szigetelés biztosításában, mivel az eldobható légzésvédők csak akkor hatékonyak, ha a felhasználó arca és a légzésvédő szélei megfelelően zárnak, ellenkező esetben a szennyezett levegő beszivároghat.

A sorozatot ezen túlmenően tartósabb fejpántokkal szerelték fel a nagyobb kényelem érdekében. A fejpántok színkódoltak az egyszerű azonosításhoz – sárga: FFP1, kék: FFP2 és piros: FFP3 – így a felhasználók egyszerűen kiválaszthatják az alkalmazás hozzárendelt védelmi tényezőjének megfelelő maszkot.

A harmadik generációs maszkot a 3M továbbfejlesztett elektret anyag (AEM) technológiájával látták el, amely elektrosztatikus töltések segítségével szűri meg a levegőt. A szerkezet minden rostja nagyon magas elektrosztatikus töltéssel bír, amely hatékonyan, szélesebb rögzítési területről vonja ki a részecskéket és tartja meg azokat. Ez azt jelenti, hogy kevesebb szál szükséges a részecskék megtartásához, így a hagyományos elektret szűrőknél lényegesen nyitottabb szerkezetű, azaz szellősebb szűrő készíthető.

A maszkhoz hozzátartozik továbbá az új 3M Safe GuardTM termékhitelesítési eljárás is, amellyel a felhasználók interneten keresztül megerősítést kaphatnak arról, hogy a maszk eredeti 3M gyártású termék. A sorozat számos változatban kapható (például szelepekkel vagy anélkül).

A 3M Aura Particulate Respirator 9300+Gen3 sorozat mostantól elérhető az RS kínálatában az európai, közel-keleti és afrikai, valamint az ázsiai csendes-óceáni térségben.

hu.rs-online.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek