Erősödik a Kluthe hazai jelenléte

Teljes szolgáltatási csomaggal indult a német felületkezelési specialista magyarországi leányvállalata

2022. szeptember 01., csütörtök, 06:00

Címkék: bevonat felület felületkezelés felületkialakítás felülettechnika felületvédelem festék hűtő-kenőanyag karbantartás Kluthe tisztítás tisztítástechnológia

A több mint 70 éve alapított Chemische Werke Kluthe GmbH családi vállalkozás több mint 44 országban van jelen saját fejlesztésű ipari felületkezelési megoldásaival. A magyarországi leányvállalat megnyitásával az idehaza is évtizedek óta ismert és közkedvelt Kluthe márkák felhasználói immáron a közvetlen gyári támogatás előnyeit élvezhetik.

Felületkezelési specialistaként a Chemische Werke Kluthe GmbH vegyi termékeket fejleszt és gyárt, valamint innovatív eljárásokat dolgoz ki a fémmegmunkálás, a fémalakítás, a tisztítástechnika, a felületvédelem, az előkezelés és a festőműhelyek számára.

A vegyi anyagok gyártása és felhasználása nem egyszerűen kereskedelmet jelent, hanem a Kluthe a 360°-os FELÜLETTECHNOLÓGIA vezérelvnek megfelelően átfogó csomagot kínál minden hazai felhasználónak a felülettechnológiával kapcsolatos ügyekben a tanácsadástól és a szolgáltatásoktól kezdve az újrahasznosításig.

„A közvetlen leányvállalat elindítása többek között az autóipari felhasználók számára is hasznos lesz, hiszen az autóiparban sok esetben  nem fogadják el disztribútort beszállítónak, ilyen esetekben eddig is közvetlenül az anyacég tartotta a kapcsolatot a vevőkkel – jelentette ki Pászt Éva, a Kluthe Hungary Kft. ügyvezető igazgatója. – A Kluthe Hungary Kft. megalapításával ez jelentősen leegyszerűsödik. A szolgáltatáscsomag teljesnek tekinthető a szervíztől a veszélyesanyag-raktáron át a logisztikáig.

A kiváló minőség és biztonság mellett a Kluthe minden termék esetében a környezetvédelemre és a fenntarthatóságra is figyel, ennek köszönhetően nem egyszerűen a klímasemleges, hanem egyenesen a klímapozitív működést tűzte ki célul.

Átfogó termékválaszték:

  • Felületelőkészítés: A fémalkatrészek felületkezelése az értékteremtés fontos részének számít. A DECORRDAL sorozatba tartozó előkezelő termékek megóvják a fémfelületeket a korróziótól, és biztosítják, hogy azok tartósan használhatók maradjanak. Az előkezelő eljárások előkészítik a fémfelületeket a későbbi festéshez. Az adott alkalmazási technikától és a kezelendő fémfelületektől függően különböző termékváltozatok és eljárások állnak rendelkezésre, mind szóró-, mind mártó eljárásokhoz.

  • Korrózió elleni védelem: A korrózióra érzékeny fémeket – a szénacélt, de a horganyzott acélfelületeket is – hosszabb tárolás vagy szállítás előtt védeni kell a korrózió ellen. Erre a célra különböző korróziógátló termékek állnak a rendelkezésre, például a vízelvonó HAKUDREN termékcsalád vagy a CUSTOS termékek, amelyek védőréteget képeznek a fémfelületeken, így akár egy évig is védenek a korrózió ellen, és szükség esetén könnyen eltávolíthatóak.

  • Ipari alkatrészek tisztítása: A megmunkálás során a fémalkatrészek vízzel kevert hűtő-kenőanyaggal és kis vagy nagy viszkozitású olajokkal szennyeződnek. A HAKUPUR a vasfémek – például szénacélok és rozsdamentes acélok – mellett színesfém ötvözetek széles körének tisztítására is használható.

  • Hűtő- és kenőanyagok: A fém megmunkálásakor a legtöbb esetben elengedhetetlen a hűtő- és kenőanyagok használata. A HAKUFORM és HAKUFLUID hűtő-, kenőanyagok és olajok világszerte ismertek, és a legmagasabb minőséget képviselik a megmunkálási folyamatokban. Ezen anyagok együttesen biztosítják a megfelelő hűtő és kenő hatást. A folyadéknak ezenkívül a megmunkálási folyamat során fellépő forgácsokat, sorjákat, stb. is el kell távolítaniuk a forgácsolási zóna közeléből. A HAKUFLUID emellett csökkenti az olajköd koncentrációját az üzemben, ami tiszta munkakörnyezetet eredményez.

  • Karbantartás: A szervizelés és karbantartás terén az összehangolt termékportfólió segítségével a Kluthe garantálni tudja a folyamatok legmagasabb szintű megbízhatóságát. Az Ön üzleti folyamataihoz igazodó, megfelelő megoldások a gépek rendelkezésre állásában fizetődnek ki.

  • Fém- és műanyagfestés: A Kluthe fém- és műanyagfestési portfóliójába tartozó termékek kiválóan illeszthetők be az Ön értékteremtő folyamataiba. Olyan innovatív termékekkel, mint például a NIKUTEX termékcsalád VOC-csökkentett VOC-mentes tisztítófolyadékai, szennyvízkezeléshez, illetve a festékkoaguláláshoz szükséges termékek. A portfólió a festési folyamatokhoz szükséges vegyi anyagok teljes skáláját lefedi, beleértve a CONTROX festékeltávolító rendszert is, amellyel mind a festést segítő eszközökről (akasztók, rácsok, felhordó berendezések), mind a hibásan festett alkatrészekről műszakilag és gazdaságilag is sikeresen távolíthatók el a festékmaradványok.

  • Hidegalakítás: A különféle fém előformákból (huzal, cső, vágott rúd, tekercs – acél, rozsdamentes acél, alumínium, réz stb.) kiinduló forgács nélküli hidegalakítás egyre nagyobb jelentőséget kap. A munkadarabot és a szerszámot biztonságosan el kell választani egymástól, hogy megvédjék a szerszámokat a kopástól, hideghegesztéstől vagy töréstől. A Kluthe a tribológiai termékek teljes skáláját kínálja csövek hengerléséhez és húzásához, huzalhúzáshoz és kötőelemek hideg fejezéséhez, hideg masszív alakításhoz, mélyhúzáshoz és egyéb hidegalakítási műveletekhez.

Magyarországi képviselet:

Kluthe Hungary Kft.

H-1036 Budapest, Bécsi út 52.

Tel: +36 30 834 4877

info.hu@kluthe.com

www.kluthe.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek