Castolin bevonatok és technológiák

A nagyobb biztonságért és az optimális élettartamért

2013. augusztus 18., vasárnap, 07:10

Címkék: bevonatok castolin zrt. hegesztéstechnika ipari bevonatok porszórás

A Castolin Zrt. a Messer csoport MEC Holding tagjaként magyarországi telephelyén több mint 20 éve tevékenykedik speciális Castolin bevonatok kialakításával az erőműtechnikában, acélgyártásban, az olajiparban, a papíriparban, a téglaiparban és egyéb iparágban.

 
A Castolin által kifejlesztett technológiák számos esetben biztosítják az alkalmazók számára az optimális élettartamot és a biztonságos működést berendezéseik üzemeltetése során. A feladatok megvalósítása történhet helyszíni kivitelezésben vagy CastoLab Service központban. A leendő partnereknek és jelenlegi üzletfeleknek is ingyenes helyszíni szakértői munkát biztosít a Castolin, amely ezen alkalmak, az ott kapott információk alapján tesz javaslatokat a fellépő igénybevételek okozta problémák megoldására.
 
Nagy teljesítményű ívhuzalszórás
 

Castolin szolgáltatások a felületvédelem területén

Eutronic Arc Spray rendszer

Nagy teljesítményű ívhuzalszórás, amely két párhuzamosan érkező huzal rövidre zárását követően az olvadt fém sűrített levegővel történő porlasztása és felgyorsítása után érkezik a védendő felületre. A speciálisan előkészített felületen mikrohegesztések sorozataként tapad meg, amely biztosítja a megfelelő tapadószilárdságot. Ezzel az eljárással Al-, Zn-, Fe-, valamint Ni-bázisú ötvözetek hordhatók fel eltérő rétegvastagságban (0,3–15 mm). Szórási teljesítménye 8–36 kg/h. Alkalmazások: kazáncsövek, membránfalak, ventilátor állórészek és lapátok axiális, illetve radiális kivitelben, korrózióvédelem szerkezeti és technológiai elemek esetén, dróthúzódobok, nagyméretű forgó alkatrészek felújítása.
 
  
Javítóhegesztés

BTC- Bevonatok

Fémbevonatok az erőműtechnika és acélipar területén, EutronicArc speciális ötvözetekkel Ni- vagy Fe-bázison. Pórustömítés, amely kémiai reakcióba lép a felvitt réteg atomjaival, ezáltal javítva a felület ellenállóképességét. Erőművi és hulladékégető-kazánok belső védelmére, füstgázelszívó rendszerek felületvédelménél az acéliparban egyaránt kiválóan alkalmazhatók.
 
  • Kiváló korrózió- és erózióállóság
  • Kis hőbevitel, nincs módosulás a szemcseszerkezetben
  • Nincs deformáció az alapanyagnál
  • Vékony fémes rétegek (0,5–0,8 mm)
  • Egyszerű felhordás – helyszínen vagy műhelykörülmények között
  • Kivitelezés kizárólag CastoLab szervizüzem által

Eutronic GAP

Plazma-hegesztési technológia, felrakó-felületvédelmi és kötőhegesztésekre. Az eljárás történhet por vagy huzal formátumú hozaganyagokkal. Jellemzője magas energiasűrűség, homogén és porozitásmentes varratok, extrém alacsony beolvadás, nagy teljesítmény, kis utánmunkálási igény és könnyű automatizálhatóság. Ezen tulajdonságai miatt könnyen alkalmazható alakos termékek felületképzésénél vagy speciális kopásálló lemezek gyártásánál.
 

CastoDur Diamond Plates (CDP)

Kopásálló lemezek, illetve csövek a költséghatékony karbantartás, környezetvédelem és gazdaságosság érdekében. Aktív védelem abrazív és erozív hatások ellen felhegesztett, illetve porbevonatos kivitelben, amelyek rozsdamentességet is biztosítanak. Széles méret- és típusskála egyedi igények alapján történő gyártása, ideértve a beépítésre kész szerkezeteket is. A felületek minősége és vastagságok maximálisan a vevői igényekhez igazodva, 3D vízsugaras vágási lehetőséggel.
 
CDP – kopásálló lemezek, illetve csövek
 

CastoTube

Teljes belső felületen felhegesztett csövek, belső O82-300 mm-ig, egy darabban maximum 6 m hosszúságig. A cementipar, faipar, kerámia és alapanyagainak előállításánál, valamint bármely abrazív anyagot szállító vezeték illetve ezek idomainak kialakításához is alkalmazható.
 

RotoTec

Hideg fémporfelszórásos eljárás, kopás-korrózió, valamint hőálló felületek kialakításához. Pozitív tulajdonsága a kontroll alatt tartható mikroporozitás, amely fém a fémen történő súrlódás esetén jelentősen javítja a kényszerfutási ellenállást. Fém és kerámiabevonatok előállításához alkalmazható.
 
Meleg fémporfelszórás
 

Eutalloy RW + Eutalloy SF + Eutalloy

Meleg fémporfelszórás, amely történhet azonnali vagy utólagos beolvasztással. Az így képzett védőfelületek porozitásmentesek, és kiválóan ellenállóak különböző kémiai hatásoknak, korróziónak, valamint egyéb kopási mechanizmusoknak. Alkalmazható fémbevonatok gyártásához WC3 tartalommal is.
 

TeroCote bevonatok

Keményforrasztáson alapuló eljárás fokozottan nagy abrazív igénybevételek esetén. NiCrBSi-bázis, amellyel elérhető a WC3 keményfém részecskék nagyszilárdságú beágyzása a mátrixba. Keményfém szemcseméretek: 0,3–8mm-ig. Alkalmazások: csigaélek, tisztító- és vágóélek, föld- és kőzetfúró szerszámok felületei.
 
TeroCote – keményforrasztáson alapuló eljárás
 
Castolin Zrt.
7630 Pécs, Mohácsi út 14.
Telefon: 72/333-033
Fax: 72/336-113
www.castolin.hu
info@castolin.hu
 
A cikk megjelent a FELÜLET című magazin 2013. májusi számában
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek