Többször felhasználható ipari törlőkendők kkv-knak

A Mewa kiemelt célja a fenntarthatóság és a természeti erőforrások megóvása

2022. november 11., péntek, 11:59

Címkék: felület felülettisztítás MEWA tisztítás tisztítótechnológia törlőkendő

A hulladékok kezelésére számtalan jogszabály létezik, amelyek betartása komoly kihívást jelent a kis- és középvállalatok (kkv-k) számára. Minden törvény és rendelkezés folyamatos nyomon követése ugyanis egyáltalán nem könnyű feladat. Az EU hulladékokra vonatkozó irányelve szabályozza, hogy pontosan mi is értendő „többszöri felhasználáson”, és az irányelv betartását a nemzeti hatóságok ellenőrzik. Az ipari törlőkendők használatával kapcsolatban ezért egyre több kkv épít a német Mewa textilszolgáltató vállalat szakértelmére.

A törlőkendők használatának fontos előnye, hogy akár ötvenszer is használhatók, és a szennyes kendőket környezetkímélő módszerrel mossák ki. Amíg a kendők a körforgásos rendszeren belül vannak, addig a hulladékokról szóló EU-szabályozás értelmében nem minősülnek hulladéknak.

„Ügyfeleinknek minden pillanatban rendelkezésére áll a megfelelő mennyiségű és minőségű törlőkendő. Így jóval kevesebb hulladék keletkezik, és takarékoskodunk az értékes erőforrásokkal. A törlőkendők tárolásához és szállításához szükséges biztonsági edényeket pedig a szolgáltatás keretében biztosítjuk számukra” – mondta Horváth László, a magyarországi Mewa ügyvezetője.

A Mewa teljes körű szolgáltatási rendszerében többféle minőségű törlőkendőt lehet igénybe venni (Forrás: Mewa)

A Mewa számára a fenntarthatóság elvének betartása a kiemelt vállalati alapelvek közé tartozik. A természeti erőforrásokkal történő takarékoskodás a környezeti stratégia részeként prioritással rendelkezik. A Mewa teljes körű ipari törlőkendő-szolgáltatása több mint száz éve épít már a hosszú életű termékek, az energiahatékonyság, a víz optimális felhasználása, a környezetbarát mosószerek és a rövid szállítási úttal rendelkező helyi beszállítók alkalmazásának elveire.

A törlőkendők tárolásához és szállításához szükséges biztonsági edényeket a teljes körű szolgáltatási rendszerében biztosítja a Mewa (Forrás: Mewa)

A kényelmes Mewa ipari törlőkendőrendszer használatával az üzemekben mindig rendelkezésre állnak a szükséges törlőkendők, amelyek pótlásával és ártalmatlanításával a kkv-k számos feladattal foglakozó vezetőinek nem kell foglalkoznia. A bérbeadáson alapuló rendszert már a hulladékmennyiség csökkentése miatt is megéri használni, nem beszélve a vízzel való takarékoskodásról, amelyet a többször használható textilkendők jelentenek az eldobható papírtörlőkkel szemben. Ezen túl, az ügyfeleket nem terhelik a törlőkendőkkel kapcsolatos beszerzési, raktározási és logisztikai költségek, valamint a kapcsolódó munkaidő-ráfordítás sem.

A kkv-k körében különösen kedvelt lehetőség, hogy a törlőkendőket használatuk előtt tesztelhetik. Igény esetén a Mewa-nál biológiai úton lebomló tisztítószerekkel működő környezetbarát mosóasztalokat és olajfelfogó szőnyegeket is lehet bérelni. Ezek karbantartása és környezetbarát tisztítása szintén beletartozik a teljes körű szolgáltatásba.

www.mewa.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek