Új EcoCcompact – kompakt plug and play rendszer a hatékony oldószeres tisztításhoz és tartósításhoz

Csökkentett egységköltség, nagyobb tisztítási teljesítmény és alacsonyabb energiafogyasztás

2022. január 27., csütörtök, 06:00

Címkék: alkatrész tisztítás Dürr Ecoclean EcoClean felület felülettisztítás oldószeres tisztítás tisztítástechnológia

A berendezés részleteivel, például a nagy mosási kapacitással, a továbbfejlesztett mosómechanikával és a folyadékkezeléssel, valamint az energiaoptimalizált rendszertechnológiával és a hatékony hővisszanyeréssel az EcoCcompact következő generációja biztosítja, hogy az egység tisztítási költségei alacsonyak maradjanak még magas tisztasági előírások ellenére is. A minimális helyigény, valamint a szénhidrogének és a módosított alkoholok közötti rugalmas váltás szintén hozzájárul az Ecoclean kompakt plug and play tisztítórendszerének nagy gazdasági hatékonyságához és jövőbeli biztonságához.

Az alkatrészek minőségével szemben támasztott egyre magasabb követelmények és a változatosabb termékválaszték egyre összetettebb és rugalmasabb megoldásokat tesz szükségessé. A versenyképes termelés érdekében fontos az erőforrás-fogyasztás és az egységtisztítási költségek minimalizálása, miközben meg kell őrizni a magas tisztítási teljesítményt. A költséghatékony EcoCcompact oldószeres tisztítás új generációját ezekhez a követelményekhez igazították. A kompakt plug and play megoldás, amely mindössze 3 200 × 1 600 × 2 450 mm alapterületet igényel (H × Sz × M), lehetővé teszi a szénhidrogének és a módosított alkoholok (részben poláris oldószerek) közötti váltást egyszerűen és mindenféle módosítás nélkül.

A nagy adag kapacitásnak, a továbbfejlesztett mosómechanikának és a média-előkészítésnek, valamint az energiaoptimalizált rendszer-technológiának köszönhetően az EcoCcompact eleget tesz a tisztítási feladatoknak az elő- a köztes tisztítástól a végső tisztításig, valamint a konzerválástól függően, szükség szerint minimális egységköltséggel (Forrás: Ecoclean)

Gyorsabb és költséghatékonyabb

A rendszer két vagy három teljesen integrált tankkal szerelhető fel, mindegyik tank saját szivattyúval és szűrővel rendelkezik, melyekbe zsák vagy nagy teljesítményű szűrők, valamint folyamatos bypass szűrés telepíthetők. Ennek a rugalmasságnak köszönhetően az igényeken alapuló eredmények rövid ciklusokban érhetők el, az előzetes és a közbensőktől a végső tisztításig és konzerválásig. Ezt egyrészt biztosítja a magas áteresztőkapacitás, amely tíz százalékkal magasabb, mint a hagyományos rendszerek esetén ebben a szegmensben, köszönhetően a munkatér 550 mm-es szabványos átmérőjének. Másrészt a nagy munkatartály miatt az alkatrészek teljesen elmerülnek a tisztítóközegben a folyamat során. Az erőteljes, frekvenciavezérelt elárasztó szivattyúk nemcsak a munkakamra gyors feltöltését és ürítését biztosítják, hanem nagy mechanikai tisztító hatást fejtenek ki a szokásos befecskendező mosás során. Ezt kifejezetten alátámaszthatja egy opcionálisan integrált, frekvenciavezérelt forgatóhajtás a termék forgásához és pozicionálásához.

A nagy kapacitású és hatékony mosómechanika mellett az energiaoptimalizált rendszertechnológia hozzájárul az EcoCcompact magas gazdasági hatékonyságához. Ez magában foglalja azt a tényt, hogy a második és a harmadik tankot a desztillálásból visszanyert hő melegíti. Ez többek között lehetővé tette az energiafogyasztás jelentős csökkentését. Az erőteljes desztillációnak köszönhetően a rendszerben további oldószer-megtakarítás érhető el. Ezt a desztillációs tartály függőleges integrálásával sikerült elérni, amely szinte nem tartalmaz beépített alkatrészeket. A kialakítás csökkenti az olajsár képződését és megakadályozza a szennyeződések lerakódását, így a fürdők hosszabb élettartamúak. A 7 hüvelykes HMI kezelőpanel érintőképernyővel és magától értetődő piktogramokkal egyszerű, gyors és biztonságos kezelést tesz lehetővé. Az integrált részleges megjelenítés intuitívabbá és egyszerűbbé teszi a folyamatkövetést és a karbantartást. Ezekkel a tulajdonságokkal az EcoCcompact megfelel az összehasonlíthatóan kezelhető termelési kapacitással és különböző tisztítási követelményekkel rendelkező vállalatok, valamint a decentralizált tisztítóállomásokkal rendelkező nagyvállalatok követelményeinek.

Doris Schulz

www.ecoclean-group.net

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek