Sterilizálás a palackozógépeken

2023. április 27., csütörtök, 06:00

Címkék: Keller AG mérés méréstechnika nyomás nyomásmérés nyomásmérő nyomástávadó palackozás palackozó tisztítás

A palackozógépek nagy tartályokból töltik meg a palackokat. A dinamikusra tervezett eljárásban rendszerint ugyanannyi folyadékot kell tölteni minden palackba. A gépek többnyire a hét minden napján, a nap 24 órájában működnek folyamatosan. A palackokat szállítószalag-rendszer továbbítja a csapokhoz töltésre. A gép állásidejét minimálisra kell csökkenteni.

Mivel a folyadékok élelmiszernek minősülnek, a folyamat során szigorú szabályokat kell betartani, beleértve a gép sterilizálását is. A palackozógép csapjait tehát naponta többször tisztítják. A csapokat sterilizálószerrel öblítik át meghatározott nyomás/hőmérséklet arány mellett 20 percen át, amíg a baktériumok el nem pusztulnak.

A KELLER testreszabott 25Zio nyomástávadói a sterilizálószer hőmérsékletét és nyomását figyelik. Ha a nyomás vagy a hőmérséklet kívül kerül a megadott tűréshatárokon, nem garantált a sterilizálás hatása, a rendszer riasztást küld, és az öblítési folyamat megismétlődik.

Forrás: romaset/stock.adobe.com

Az élelmiszeriparban használt gépek alkatrészeinek speciális követelményeknek kell megfelelniük, ez alól a KELLER Zio vezetékes nyomástávadói sem képeznek kivételt. A 25Zio öblítőmembránja egyszerű tisztítást tesz lehetővé. Mivel nem érintkezik a közeggel, italmaradék sem tapad a menetre. A távadó tömítésére élelmiszeripari jóváhagyással rendelkező O-gyűrűket használnak, az érzékelőket pedig olyan olajjal töltik fel, ami nem jelent veszélyt az egészségre. Ha a membrán szétreped és olaj kerül a folyadékba, amellyel a palackokat megtöltik, az esetleges elfogyasztása akkor sem jár egészségügyi kockázattal.

Forrás: KELLER Pressure

A 25Y sorozat korábban erre a célra integrált hőmérséklet-érzékelőt használt, ami két bemeneti modult és két vezérlőt igényelt. A Zio nyomástávadói ezt szükségtelenné teszik, mivel IO-Link interfésszel szerelték fel őket. Minden töltőcsapot egy-egy 25Zio felügyel, a mért adatokat kábelen továbbítja egy IO-Link masterhez, majd onnan egy vezérlőhöz.

Forrás: KELLER Pressure

Az IO-Link számos további előnyt kínál, többek között:

  • Zavarmentes átvitel;
  • Robusztus kommunikációs rendszer;
  • A meglévő rendszerekbe integrálhatóság;
  • ·Más meglévő interfészek csatlakoztatásának lehetősége átjárókon keresztül;
  • Egyszerű kommunikációs protokoll;
  • ·Az intelligens hálózatok harmonizálása és egyszerűsítése;
  • Az érzékelő azonosítójának automatikus ellenőrzése.

Nicole Zehnder

marketingspecialista

KELLER Pressure

www.keller-pressure.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek