A ViscoTec bemutatta az új Rotorspray vipro-SPIN rendszert

Furatok és belső menetek nagy pontosságú, egységes bevonatolása

2022. március 03., csütörtök, 06:00

Címkék: adagolás adagolástechnika adagolópipetta bevonatok furat ViscoTec

Közegbetáplálásként különböző ViscoTec adagolókkal kombinálva a Rotorspray vipro-SPIN ragasztók vagy viszkózus kenőanyagok térfogatalapú adagolását teszi lehetővé furatokban vagy belső menetekben. A kívánt mennyiségű adagolandó anyagot pontosan meghatározott mennyiségben és mindenhol megismételhető pontossággal hordja fel. Az érintésmentes alkalmazás egyenletesen és széles területen éri el a belső kontúrokat. A forgófej kúpos belső geometriája révén a Rotorspray függőleges és vízszintes helyzetben is használható.

A vipro-SPIN többek között kenőanyagokhoz, zsírokhoz és anaerob vagy egyéb ragasztókhoz alkalmazható – az alacsony viszkozitástól a magasig. Összesen négy különböző forgófej áll rendelkezésre. Belső hengeres felületek rugalmas bevonatolásához mintegy 16–50 mm átmérőig használható. A különböző hosszúságban kapható vezeték segítségével a Rotorspray könnyen integrálható a különféle vezérlőegység-rendszerekbe.

Rotorspray egy RD adagolóval a ViscoTec műszaki központjában végzett szórásteszt során

A vipro-SPIN alkalmazási területei

A vipro-SPIN-re mindig szükség van, ha ragasztót vagy más viszkózus anyagot kell bevinni furatokba, belső menetekbe vagy golyóscsapágyakba. Egy másik lehetséges alkalmazás a tengely-agy kapcsolat létrehozása, ami elsősorban az autóiparban, a motorgyártásban, illetve az általános iparágakban, például a porszívógyártásban lehet érdekes.

A térfogatalapú vipro-SPIN adagolásnak köszönhetően az adagolási mennyiség pontosan meghatározható – a folyamatos és tiszta szórási eredmény érdekében

Folyamatos szórásminta

A ViscoTec technológia különlegessége: a Rotorspray térfogatalapú adagolást tesz lehetővé. Ez azt jelenti, hogy a térfogat az adagoló révén pontosan meghatározható, és az anyagfelvitel rétegvastagsága folyamatosan egyenletes. Amennyiben az időalapú rendszerek helyett térfogatalapú adagolórendszert használunk, úgy elkerülhető a túl- vagy aluladagolás. Ez versenyelőnyt is jelent, mert az egyszerű kiömlőszelepekkel és nyomástartó edényekkel a versenytársak nem tudják pontosan meghatározni az adagolási mennyiséget.

További előnyt jelent a különböző térfogatok egy alkatrészre történő beállításának és permetezésének lehetősége. Egy példa ennek illusztrálására: a belső égésű motorokban sok csapágy és furat van, amelyekre vakkupakokat helyeznek. Ezek a csapágyak és furatok különböző méretűek, ezért eltérő adagolási mennyiséget igényelnek. A vipro-SPIN segítségével minden furathoz, illesztéshez pontosan beállítható a kívánt térfogat, és ha szükséges, a folyamat során akár módosítható is. Az adagoló vezérlőjével ez egyszerűen beállítható. A magas folyamatbiztonság érdekében ily módon azt is nyomon lehet követni, hogy a kívánt mennyiség felkerült-e a felületre.

Rotorspray vipro-SPIN ViscoMT-D kinyerő rendszerrel (balra)

A vipro-SPIN további különlegességei

A Rotorspray az egykomponensű anyagok mellett akár kétkomponensű anyagok felhordására is használható szükség esetén. A ragasztórendszert vagy egyéb kétkomponensű anyagokat keverve adagolják a vipro-SPIN-be, ami kijuttatja azt az alkatrészre. A forgófej, illetve maga az adagoló egyszerű és gyors szétszerelése lehetővé teszi az alkatrészek egyszerű tisztítását.

„A vipro-SPIN kiválóan egészíti ki a ViscoTec termékportfólióját – jelentette ki Martin Höpfinger, a ViscoTec Rotorspray termékmenedzsere. – Újfajta alkalmazási területet jelent, mivel a belső geometriák adagolását és bevonatolását teszi lehetővé. A ViscoTec adagolóval kombinálva egy azonos forrásból származó, felhasználóbarát adagolórendszert képez.”

www.viscotec.de

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek