PaintExpo-körkép 2. rész

Bevonattechnológiai seregszemle Karlsruhéban

2016. április 14., csütörtök, 06:00

Címkék: bevonat bevonattechnika Dr. Hönle AG dürr festék Karlsruhe méréstechnika PaintExpo 2016 UV-technológia Winterthur Instruments AG

Huszonhat országból több mint 470 kiállító céggel találkozhatunk majd a Karlsruhei Kiállítási Központban az idei PaintExpo szakvásáron a folyékony- és porfestés, valamint a tekercselt burkolatok újdonságainak megismeréséhez. A teljes spektrum bemutatására terjedelmi okok miatt nem vállalkozhatunk, de reméljük, összeállításunk így is kerek összképet ad az innovációk átfogó kínálatáról.

Kategória: Bevonatrendszerek – UV-sugárzók

Dr. Hönle AG

UV-sugárzók komplex geometriájú alkatrészek ipari bevonatolására

A PaintExpón mutatja be az UV-technológia specialistájának számító Hönle a komplex háromdimenziós alkatrészek ipari bevonatolásához kifejlesztett UV-sugárzóit és -mérőit. Az UVAPRINT és pureUV terméksorozatokba tartozó nagy teljesítményű UV-sugárzók 100 és 2 600 mm között minden standard színképpel és ívhosszban elérhetők.

Kompakt és könnyűszerkezetes kialakításuknak köszönhetően bármilyen gyártási folyamatba egyszerűen integrálhatók. A beépített külsőlevegő-beömlőnyílás és a kiömlőnyílás révén az UV-egység tisztaterekben is használható. A termékportfólió a számos variációban és hosszúságban elérhető UV-LED sugárzók széles választékát is tartalmazza (idetartozik a LED Powerline). A cég különös figyelmet fordít rendszereinek moduláris kialakítására.

Dr. Hönle AG

82166 Gräfelfing, Németország

Telefon: +49 89 856080

uv@hoenle.de

www.hoenle.de

1. pavilon, 1443. stand

Kategória: Méréstechnika

Winterthur Instruments AG

Valós idejű rétegvastagság-mérés

A Winterthur Instruments által bemutatott új CoatMaster modell számos funkciót tartalmaz a rétegvastagság-mérő rendszer mindennapi használatának leegyszerűsítéséhez. Új statisztikai funkciók támogatják az alapos elemzés végrehajtását és a bevonatolási folyamatok folyamatos optimalizálását. A mérési sebesség nagymértékben, de a megszokott pontosság és megbízhatóság szinten tartásával párhuzamosan növekedett. Az operációs szoftver több mint tíz nyelven érhető el. A világ legelterjedtebb érintésmentes rétegvastagság-mérő rendszerének mérete és súlya tovább csökkent. A rendszert a termelési lánc szerves részének tervezték, ami mindenekelőtt az autóipar magas minőségű szériatermékeinek – csapágyak, dugattyúk és torziós lengéscsillapítók – gyártása során jelent kiemelkedő előnyt. Az új modell bútorelemek rétegvastagságmérése során is használható valós idejű és zárt hurkú alkalmazásban, mikrométer pontossággal.

Winterthur Instruments AG

8406 Winterthur, Svájc

Telefon: +41 52 2120277

info@winterthurinstruments.ch

www.winterthrurinstruments.ch

1. pavilon, 1144. stand

Kategória: Alkalmazástechnika

Dürr Systems GmbH

Komplett alkalmazáscsomag

A Dürr Systems által általános ipari alkalmazások számára kifejlesztett EcoBell2 SL csomag hagyományos szórópisztollyal vagy nagy forgási sebességű porlasztóval, külső, illetve belső töltéssel, nagyfeszültség nélküli szóráshoz is használható. A csomag festékcserélő és -adagoló rendszert, széles tömlőválasztékot, valamint egy kompakt érintőképernyős vezérlőegységet is tartalmaz. Az alkalmazáscsomag kis és nagy méretű munkadarabok festésére egyaránt alkalmas. Az integrált Ethernet interfész más rendszerekkel, például robotokkal, ellenőrző és detektálórendszerekkel történő összekapcsolást is lehetővé tesz. A rendszer további előnyei közé tartozik a folyékony 1K és 2K festékek akár 200 bar nyomáson történő high-tech kiszórása, az akár 95%-os átviteli hatékonyság, a színváltás és az intuitív vezérlés.

Dürr Systems GmbH

74321 Bietigheim-Bissingen, Németország

Telefon +49 7142 780

apt@durr.com

www.durr.com

1. pavilon, 1550. stand


A 2016. április 19–22. között megrendezendő PaintExpo keddtől csütörtökig 9 és 17 óra között, pénteken 9 és 16 óra között tart nyitva.

www.paintexpo.de

Kapcsolódó cikkek:

PaintExpo-körkép 1. rész

PaintExpo-körkép 3. rész

PaintExpo-körkép 4. rész

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek