Hatékony és gazdaságos korrózióvédelem

Alacsony karbantartási igényű hajtóművek az élelmiszeripar számára

2015. március 24., kedd, 09:05

Címkék: Anuga FoodTec felületkezelés korrózióvédelem Nord Drivesystems nsd tupH

Az Anuga FoodTec kiállításon a Nord Drivesystems az élelmiszeripar által támasztott követelményeknek megfelelő hajtáskoncepciókat mutat be. Az IP66/IP69K védettségű, változtatható sebességű, szabályozott hajtások a nagynyomású gőzfúvókákkal történő rendszeres tisztítást igénylő alkalmazásokban is használhatók.

Az nsd tupH felületkezelő rendszer használatával a Nord Drivesystems a hajtóművel korrózióvédelmére is végleges megoldást kínál. Az alumíniumházak a kezelés révén sima, ultrakemény felületre tesznek szert, amely a festett felületekkel ellentétben nem érzékeny az ütésekre és a karcolásokra. A rendszerrel kezelt hajtóműveket tengeri körülmények között tesztelték. Az már korábban bebizonyosodott, hogy a felületkezelésen átesett hajtóművek a DIN EN ISO 2409 szabvány szerint átmentek az ASTM D714 felhólyagosodást, az ASTM D610-08 korrózióvédelmet és az ASTM D1654-08 karcolódást vizsgáló teszteken. Az ASTM B117-09 sópermet-teszt még 2 000 óra után sem mutatott ki korróziót.

Korróziómentes hajtások higiéniát, sterilitást igénylő alkalmazások számára

Igényes környezetben az nsd tupH felületkezelésen átesett hajtóművek a festékbevonatú rendszerek szokásos élettartamát jócskán meghaladva is működőképesek maradnak. Ellenálló képességük és hosszabb élettartamuk jelentősen csökkenti a karbantartási és javítási igényeket. A felületkezelés ezenfelül magas folyamatbiztonságot is ad: mivel a festék- és lakkbevonatokkal ellentétben nem képződik leváló és lepattogzódó bevonat, a termékek szennyeződése is elkerülhető. A korrózióvédelmet még az erős ütések és karcolások sem csökkentik. A festékrétegek esetében ezzel szemben egy karcolás után a kár a védelmet gyakorlatilag használhatatlanná téve a szomszédos területekre is átterjedhet. Az nsd tupH megfelel az FDA élelmiszerrel való érintkezésre vonatkozó előírásainak (Title 21 CFR 175.300) és széles körű teszteléseken esett át számos tisztítószer vonatkozásában a 2-12 pH-érték közötti tartományban. Az nsd tupH felületkezelő rendszer minden zárt alumíniumházas hajtóművöz elérhető.

www.nord.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek