Trendek az iparban

Egy MEWA-törlőkendő nem csupán rongydarab

2014. december 06., szombat, 19:32

Címkék: ETSA MEWA SaCon törlőkendő

Egy, az ETSA (European Textile Services Association) által nemrégiben készített, az erőfor-rások felhasználását vizsgáló felmérés kimutatta, hogy a textilszolgáltató ágazat számára nem csupán a szolgáltatások fenntarthatósága a cél, hanem az is, hogy tevékenységük során a kör-nyezeti hatásokat minimálisra csökkentsék. Ezt a MEWA magától értetődő elvárásnak tartja, ezért saját technikai és technológiai fejlesztései révén mindig az ágazat környezetvédelmi technológiájának optimalizálását tartja szem előtt.

A MEWA legmagasabb szintű technológiai szakértelmét támasztja alá az a tény is, hogy a hagyományos mosási eljárásokkal szemben a mintegy ötven százalékkal kevesebb vizet használ fel különleges mosási és öblítési újrahasznosító rendszere révén. Ezen felül a textíliákból nyert olaj- és zsírszennyeződések újrahasznosításával a MEWA éves szinten mintegy 7 millió liter fűtőolajat takarít meg.

Rend és tisztaság alapelve: a törlőkendőkkel tisztán tartható a munkaterületet és a szerelő szakemberek kezei (forrás: MEWA)

Az ipari termelés fejlődésével egyre több automatizált berendezést alkalmazunk, amelyeknek megfelelő karbantartásra van szükségük. Ez csak a szakemberek kezeinek, valamint a szerszámok tisztán tartásával érhető el. Mi lenne a tökéletes megoldás? Egy olyan kendő, amelyet nem kell percenként kidobni vagy cserélni, amely nem maszatol, hosszú élettartamú, magába szívja a zsírt, olajat, forgácsokat, minden üzemi szennyeződést. Mindezek mellett jó lenne, ha a beszerzésükkel, mosásukkal, cseréjükkel sem kellene foglalkozni. A Magyarországon is képviselettel rendelkező német MEWA bebizonyította, hogy törlőkendők terén nem létezik számára megvalósíthatatlan feladat: minden felhasználási célnak megfelelő, újrafelhasználható, magas minőségű, strapabíró és maximális felszívóképességű törlőkendőket állított elő.

Biztonsági alapelv: a használt törlőkendők tárolására és szállítására a MEWA saját biztonsági konténert (SaCon) fejlesztett ki (forrás: MEWA)

A különböző felhasználási területhez négyféle, anyaguk és színük szerint is eltérő, többször felhasználható kendőtípust fejlesztettek ki, mindehhez magas szintű logisztikával megtámogatott szolgáltatási rendszert építettek ki. A vállalat saját gépjárműflottájával egy előre egyeztetett időpontban elszállítja a szennyezett törlőkendőket – illetve ezzel egyidőben leszállítja a tiszta textíliákat - az azok tárolására és szállítására szolgáló, szintén saját fejlesztésű biztonsági konténerekben (SaCon). Ezt követően beszállítja az elhasználódott kendőket az üzemeibe, ahonnan mosás, szárítás, és szükség esetén pótlás után a megfelelő kóddal jelzett biztonsági konténerekben visszajuttatja ügyfeleinek.

 

Újrafelhasználhatósági alapelv: a MEWA szolgáltatási rendszere maximálisan megfelel a vonatkozó biztonsági és környezetvédelmi előírásoknak (forrás: MEWA)

Nem csoda hát, hogy Európa-szerte több mint 170 ezer ügyfelet már meggyőzött a MEWA szolgáltatása, beleértve a kendők kimagasló minőségét és a logisztikai hátteret biztosító rendszert.

www.mewa.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek