Energia a kimosott szennyezőanyagokból

Környezettudatos technológia

2015. június 04., csütörtök, 14:21

Címkék: környezetbarát technológia MEWA tisztítástechnológia törlőkendő újrahasznosítás

A környezetvédelem és a természeti erőforrások megóvása a MEWA-nál mindig is prioritást élvezett. A teljes körű törlőkendő-szolgáltatásról közismert német vállalatnál immár több mint három évtizede dolgoznak ki és valósítanak meg sikeresen olyan környezetvédelmi eljárásokat, amelyek újra és újra meghatározzák az ágazat trendjeit.

Ezt bizonyítja az a tény is, hogy a MEWA a textilmenedzsment ágazatban 1997-ben elsőként nyerte el a nemzetközileg érvényes ISO 14001-es környezetirányítási tanúsítványt. A stratégia a környezet és a vállalat számára egyaránt kifizetődő: csak a hővisszanyerés révén mintegy hétmillió liter fűtőolajat takarított meg a vállalat az elmúlt évben.

Környezettudatos technológia

A MEWA teljes körű szolgáltatása révén már 19 európai országban tevékenykedő ipari és kereskedelmi ügyfele számára biztosítja a legkülönfélébb munkafolyamatok során használt törlőkendőket. A vállalat ügyfeleinek törlőkendőket és olajfelfogó szőnyegeket szállít ki, elhozza a szennyezett textíliákat és azokat tisztán, szükség esetén javítás vagy pótlás után újra kihelyezi.

Energia a kimosott szennyezőanyagokból

Ami a folyamatot illeti: a tisztítási eljárás során a legmodernebb, környezetkímélő technikával mossák ki a kendőket. A MEWA legmagasabb szintű technológiai szakértelmét támasztja alá az a tény is, hogy  a kimosott szennyeződések – elsősorban a törlőkendőkből származó fáradt olaj – termikus felhasználásával fedezni tudják a textíliák mosási és szárítási folyamataihoz szükséges energia nyolcvan százalékát. Míg a kinyert olajokat és zsírokat energiatermelésre használják, a veszélyes anyagokat pedig megfelelő módon ártalmatlanítják, egy speciális rendszer révén a felhasznált vizet visszaforgatják. A hagyományos mosási eljárásokkal szemben a MEWA mintegy ötven százalékkal több vizet takarít meg különleges mosási és öblítési újrahasznosító rendszere révén. Az úgynevezett kaszkádtechnikával az utolsó öblítések még használható vizét megszűrik, majd a kinyert vizet további mosási fázisokhoz ismét felhasználják.

Kifizetődő újrahasznosítás

Az eljárás végén a tisztított textíliák ismét a megfelelő kóddal jelzett biztonsági konténerekbe kerülnek, és újra útnak indulnak a MEWA ügyfeleihez. Ilyen módon biztosítható, hogy az ügyfelek mindig a megfelelő minőségű textíliát kapják vissza. Így biztosítja a MEWA ügyfelei számára a teljes körű és zökkenőmentes törlőkendő-szolgáltatását.

www.mewa.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek