Teljesültek a kiállítók és a látogatók elvárásai

Véget ért a 4. DeburringEXPO, a sorjázási technológia és precíziós felületkezelés vezető szakkiállítása

2021. október 29., péntek, 14:37

Címkék: DeburringEXPO felület felületkialakítás felülettechnika Karlsruhe sorjátlanítás sorjázógép

Pozitív befektetői hangulat uralta a 2021. október 12-14. között megrendezett DeburringEXPO-t, amire mintegy 1 100 szakmai látogató érkezett, nagy részük konkrét beruházási tervekkel. Ez értékes kapcsolatokat és projekteket eredményezett szinte mind a 105 kiállító cég számára. A látogatók nagyjából 50%-a élt azzal a lehetőséggel, hogy a szakértői fórumon tájékozódjon az aktuális trendekről, a legújabb fejlesztésekről és a legjobb gyakorlati megoldásokról a sorjázás és a precíziós bevonattechnika terén.

„Számunkra nem volt kérdés, hogy ha a DeburringEXPO fizikai rendezvényként kerül megrendezésre, akkor kiállítóként mutatkozunk be a sorjázás és a precíziós felületkialakítás terén – jelentette ki Maria Loula, a Perfect Finish GmbH ügyvezető igazgatója. – Helyes döntést hoztunk, mert nemcsak a meglévő ügyfeleinkkel beszélgethettünk a közelgő projektekről, hanem új kapcsolatokra is szert tettünk.” A tizenkét országból érkező 105 kiállító cég csaknem mindegyike pozitív érzésekkel zárta a háromnapos rendezvényt. A kiállítók 94%-a jó lehetőségeket lát a vásár utáni üzletkötésekre.

A kiállító cégek körülbelül 80%-a használta a DeburringEXPO szakvásárt az új- és továbbfejlesztések bemutatására (Forrás: fairXperts GmbH & Co. KG)

Értékes kapcsolatok

Ez nem meglepő, hiszen a mintegy 1 100 szakmai látogató többsége konkrét tervekkel érkezett a szakkiállításra – gyakran magukkal hozott mintadarabokkal vagy rajzokkal. „A várakozásoknak megfelelően idén kevesebb látogató vett részt a szakkiállításon, mint az előző években, de az összetétel nagyon jó – mondta Michael Striebe, a Rösler Oberflächen GmbH értékesítési vezetője. – Különböző iparágakból érkeznek látogatók standunkra, nagyon specifikus feladatokkal és projektekkel. „A DeburringEXPO nagyon specializált, és tökéletesen illeszkedik az általunk kínált termékekhez és az általunk végzett munkához – erősítette meg Jaume Miras, a spanyol GPAINNOVA analitikai és globális marketing vezetője. – A vásárra érkező látogatók célzottan keresik a megoldásokat, ezért innen kiváló kapcsolatok származnak. A rendezvényen való részvétel ezenkívül lehetőséget adott arra is, hogy ismét személyesen találkozzunk ügyfeleinkkel.”

Kellemes meglepetést okozott nemcsak a kapcsoltok száma, hanem a minősége is – jelentette ki Iris Münz, az ultraTEC Anlagentechnik Münz GmbH kereskedelmi igazgatója. – Nagyon nagy érdeklődés mutatkozott az ultrahangos sorjázás iránt, és a látogatók az egyes alkatrészekre vonatkozó rendkívül részletes követelményekkel keresnek meg minket.” Az a tény, hogy értékes kapcsolatok jöttek létre, abból is látszik, hogy a látogatók több mint 96%-a vesz részt a vállalkozás üzleti döntéseiben. Közel 44%-uk számára a vásár meglátogatása a befektetési döntés előkészítését vagy véglegesítését szolgálta. A látogatók zömében a gép- és berendezésgyártásból, az autóiparból, az orvostechnikából, a fémiparból, a hidraulikából, a szerszám- és formagyártásból, valamint a légi- és űriparból érkeztek.

A sorjázás és a precíziós felületkezelés konkrét feladatait célzó megoldások idén is a DeburringEXPO szerves részét képezték (Forrás: fairXperts GmbH & Co. KG)

Igor Pleis, az ATL Anlagentechnik Luhden GmbH értékesítési menedzsere egy másik szempontra hívja fel a figyelmet, ami a vásáron való részvétel pozitív tapasztalatait egészíti ki: „Szerencsére a DeburringEXPO továbbra is naprakész információs platformként működik. Nemcsak gyors és megfelelő áttekintést nyújt az új termékekről, az iparág trendjeiről és innovációiról, hanem a többi kiállítóval folytatott hatékony információcserét is elősegíti.”

Innovatív kínálat

A kiállító cégek közel 80%-a mutatott be új- és továbbfejlesztéseket a DeburringEXPO-n. A látogatói felmérés eredményei alátámasztják, hogy a sorjázási technológiák és a precíziós felületmegmunkálás vezető szakkiállítása a szakmai látogatók elvárásainak is megfelelt: több mint 82%-uk nyilatkozott úgy, hogy elégedet, vagy nagyon elégedett volt a kínálattal.

A szakértő látogatók mintegy fele vett részt a DeburringEXPO-n megrendezett kétnyelvű szakértői fórumon, hogy elmélyítse tudását a sorjázási technológiákról, a legjobb gyakorlati megoldásokról, a trendekről és az aktuális fejlesztésekről (Forrás: fairXperts GmbH & Co. KG)

A tudás, mint hozzáadott érték

A szakértői fórumon a sorjázással és felületkezeléssel kapcsolatos különböző témákban tartott, szinkrontolmácsolt (német - angol) előadások nagy érdeklődést váltottak ki. 504 résztvevő élt a lehetőséggel, hogy bővítse tudását. A résztvevők nagyjából egynegyede számára a fórumprogram a vásár meglátogatásának meghatározó oka volt.

A következő DeburringEXPO szakvásár a Karlsruhei Kiállítási Központban kerül megrendezésre 2023. október 10-12. között. A kiállító cégek több mint 50%-a spontán módon megerősítette, hogy részt vesz a rendezvényen.

www.deburring-expo.de

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS IN DECEMBER

SAP KEY USER (F/M/X)

PLC SPECIALISTA (F/M/X)

AUTOMATIZÁCIÓS MÉRNÖK (F/M/X)

SZAKMAI OKTATÓ MECHATRONIKAI TERÜLETRE (F/M/X)

IRÁNYÍTÁSTECHNIKAI MÉRNÖK (F/M/X)

Média Partnerek