PaintExpo 2018 körkép 4. rész

Bevonattechnológiai seregszemle Karlsruhéban

2018. április 11., szerda, 06:00

Címkék: bevonat bevonattechnika festék festés Karlsruhe minőségellenőrzés PaintExpo 2018

Rekordszámú, mintegy 550 kiállító cég jelezte részvételét a Karlsruhei Kiállítási Központban az idei PaintExpo szakvásáron a folyékony- és porfestés, valamint a tekercselt burkolatok területeiről. Az ismételten rekordokat döntögető kiállításról idén is összeállítottunk egy technológiai összképet.

Kategória: Méréstechnika

Elcometer Limited

Bevonatok teljes körű vizsgálata és tesztelése

Az Elcometer teljes termékskálát mutat be a PaintExpón a bevonatok vizsgálatához, köztük az Elcometer 456 rétegvastagság-mérőket vasfémek és nem vasfémek bevonatainak méréséhez. Az Elcometer Ultrasonic MTG anyagvastagság-mérők és a PTG precíziós vastagságmérők számos anyag esetében használhatók, az Elcometer 500 ultrahangos vastagságmérők pedig épületszerkezetek védőbevonatainak meghatározására szolgál. A standon bemutatásra kerülnek ezenkívül a digitális elektronikus mérőkészülékek ElcoMaster és ElcoMaster Mobile adatkezelő szoftverei is, valamint a bevonatok tulajdonságait – viszkozitás, filmfelhordás, száradási idő, keménység, eltávolíthatóság – vizsgáló tesztelők.

3. pavilon, 3350. stand

Regisztráljon most PaintExpo jegyekért!

Kategória: Alkalmazástechnika

SINGULUS TECHNOLOGIES AG

3D geometriák felületkezelése

A Singulus Technologies által kifejlesztett Decoline II a vékonyrétegek előállítására szolgáló, ritkított térben végzett katódporlasztást, valamint az összes bevonatolási és előkezelési lépést egyetlen gyártási folyamatba integrálja, és az alkatrészeket automatikusan továbbítja a folyamat soron következő fázisába. A gyártósor központi eleme a Polycoater. A katódporlasztás elvét alkalmazó bevonatoló-rendszert gyártásközi működésre tervezték. A tömeggyártásban alkalmazott termikus gőzölögtetésű-fizikai gőzfázisú leválasztással összehasonlítva a megoldás automatizálja a gyártási folyamatot, a rövid ciklusidő pedig jelentősen csökkenti a termelési költségeket. Az alkatrészek a vákuumban elforgathatók, így minden oldal bevonatolása optimálisan mehet végbe. A háromdimenziós alkatrészek befejező megmunkálásában szinte egyedülálló megoldás további költségmegtakarítást kínál, és jelentősen leegyszerűsíti a logisztikát.

2. pavilon, 2501. stand

Kategória: Alkalmazástechnika

Sunkiss Matherm

Térhálósítás termoreaktorokkal

A Thermoreactor a gáz katalitikus égetésével működik. Az alacsony hőmérsékleten végbemenő oxidáció nagy előnye, hogy energiát bocsát ki 3–8 mikron hullámhosszú infravörös spektrumon, ami pontosan megfelel a festékek abszorpciós spektrumának. A spektrum ezen harmóniája révén az energia tökéletesen elnyelődik a bevonat teljes vastagságában. Az oldószerek vagy a vízbázisú festékekben található víz párolgása a festékréteg belsejétől a külső részekig terjed, így jelentősen felgyorsul a szárítási és polimerizációs folyamat. A szárítási idő jóval rövidebb, mint a levegőkeringetéses kemencében, vagy az olyan elektromos infrapanelekkel összehasonlítva, amelyek emissziós spektruma kisebb összhangot mutat. A mély rétegekből kiinduló száradás csökkenti a buborékképződés veszélyét is.

3. pavilon, 3209. stand

Vége

 

Regisztráljon most PaintExpo jegyekért!

Kapcsolódó cikkek:

PaintExpo 2018 körkép 3. rész

PaintExpo 2018 körkép 2. rész

PaintExpo 2018 körkép 1. rész

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek