Parts2clean 2019 körkép 2.rész

2019. október 14., hétfő, 06:00

Címkék: alkatrész tisztítás felület felülettisztítás mérés méréstechnika parts2clean parts2clean 2015 parts2clean 2016 tisztítástechnológia

A 2019. október 22–24. között Stuttgartban sorra kerülő parts2clean kiállítás számtalan lehetőséget mutat be a folyamatok optimalizálásához. A speciális kiállítási lehetőségek és betétprogramok értékes információval gazdagítják majd az ipari alkatrésztisztítás vezető szakkiállítására kilátogató vendégeket.

FIMUTENS S.R.L.

Kézi eszközök a tisztaság ellenőrzéséhez

A Surface Analyst 2001 és 3001 a BTG Labs kézi felület-ellenőrző készülékei, amelyek lehetővé teszik a gyártók számára a kritikus felület tisztaságának számszerűsítését a sikeres ragasztási, bevonatolási, tömítési, festési vagy nyomtatási műveletek biztosítása érdekében. A műszerek egyetlen gombnyomásra hitelesítik a tisztaságot pontos, megismételhető és objektív mérési adatok gyűjtésével. Közvetlenül az üzemben történő használatkor a jellemző alkalmazások a következők:

  • a tisztítórendszerek optimalizálása annak meghatározásával, hogy mikor kell a tisztítóközeget cserélni;
  • a mosás után egyenletesen és hatékonyan megtisztított anyagok validálása;
  • tisztasági előírások definiálása a beszállítóktól származó anyagok számára;
  • specifikáció kidolgozása kézi súrolásra;
  • a felület tisztaságának garantálása a továbbfeldolgozás előtt;
  • a berendezések, például maratókamrák, plazmakezelő kamrák, CVD és PVD bevonatoló kamrák tisztaságának ellenőrzése;
  • a tisztasági előírások meghatározása a sikeres RTV és FIPG tömítési folyamatokhoz.

www.fimutens.com

9. pavilon, D07. stand

Metallform Wächter GmbH

A tartályok tisztítási követelményekhez történő adaptálása

Az alkatrészek tisztasága minőségi kritériumnak számít, így az értékteremtés egyik fő tényezője lett. A gépekkel, a folyamattal és a közeggel ellentétben a munkadarabtartók és kosarak kiválasztását nem a tisztítási, hanem a logisztikai és intralogisztikai szempontok határozzák meg. Ez gyakran az alkatrészek elégtelen tisztaságához vezet, ami költséges többletmunkát, a legrosszabb esetben pedig reklamációkat eredményez. Az alkatrészek tisztításához használt munkadarabtartóknak és kosaraknak ezért támogatniuk kell az erőforrás-takarékos, költségoptimalizált és stabil eredményeket hozó tisztítási folyamatokat. A Metallform megközelítése szerint ez mindenekelőtt azt jelenti, hogy a tisztítómechanikának és -közegnek minden ponton megfelelően kell érnie az alkatrészt. Kulcsfontosságú az alkatrészek megfelelő elhelyezkedése a tartályban, mivel így a nehezen megtisztítható területeket célzott módon lehet kezelni.

www.metallfom.de

7. pavilon, C30. stand

VACOM Vakuum Komponenten & Messtechnik GmbH

A tisztasági szint meghatározott és reprodukálható minősége

A Vacom rendkívül magas tisztasági szintet igénylő alkatrészek finom és rendkívül finom tisztításához kínál megoldásokat. A rendszerek számos iparág legmagasabb tisztasági követelményeit – beleértve a félvezetőipar és a kapcsolódó rendkívül finoman megtisztított alkatrészekre vonatkozó elvárásokat is – teljesítik. A részecske- és filmszennyeződések eltávolítására vonatkozó elvárás nem kisebb, mint hogy a maradék szennyeződés nem haladhatja meg az 5 mg/m² mennyiséget. A 2015-ben Clean Prize díjat elnyert Vacom a meghatározott tisztasági osztályok és a mennyiségi tisztasági értékelés szerint mutatja be megoldásait a parts2clean kiállításon. A hangsúly a reprodukálható tisztasági minőségen van.

www.vacom.de

9. pavilon, A29. stand

Vége

Kapcsolódó cikk:

Parts2clean keretprogram: információ, innováció és szakértelem

Parts2clean 2019 körkép 1.rész

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek