Milliárdos lett a MEWA

A MEWA egymilliárd törlőkendőt mosott ki tavaly – a fenntarthatóság jegyében

2018. június 22., péntek, 12:35

Címkék: felület felülettisztítás MEWA tisztítás tisztítástechnológia tisztítóeszköz törlőkendő

A napokban volt a környezetvédelem világnapja. A fenntartható jövőhöz számtalan aprósággal is hozzá lehet járulni: például azzal, ha eldobható papírtörlő helyett többször felhasználható tisztítóken-dőt használunk. Sok kicsi sokra megy: jól szemlélteti ezt az ipari törlőkendő-szolgáltatásokkal foglalko-zó, Európában piacvezető német központú MEWA, amely 2017-ben már több mint egymilliárd törlő-kendőt mosott ki.

Több mint egymilliárd ipari törlőkendőt mostak ki, szárítottak meg, majd alapos minőségellenőrzés után szállítottak vissza a MEWA partnereihez 2017-ben. Ezzel a vállalat túlszárnyalta 2016-os rekordját, amely 980 millió kendő volt. „Azért örülünk nagyon, ha növekszik a teljes körű ipari törlőkendő-szolgáltatásunk iránti kereslet, mert ez azt jelzi, hogy egyre több vállalat és üzem érdekelt abban, hogy fenntartható megoldást találjon gépei és berendezései folyamatos tisztán tartására” – mondta Horváth László, az immár több mint tíz éve Magyarországon is sikeres vállalat ügyvezetője.

A fenntarthatóság a MEWA egyik alapelve (Fotó: MEWA)

A MEWA törlőkendő-szolgáltatásának sikerével kapcsolatban néhány adat:

  • 114 millió törlőkendőt gyártottak egy év alatt a cég saját szövödéjében, a németországi Immenhausenben. A MEWA azon kevés szolgáltató közé tartozik, amelyek saját maguk állítják elő a törlőkendőket – így folyamatosan megőrizhető a magas minőségi színvonal.
  • Naponta 2,7 millió dolgozó használja Európában a MEWA többször felhasználható ipari tisztítókendőit gépek és berendezések tisztítására.
  • Közel 130 ezer vállalkozás bérel a szolgáltatás keretében ipari törlőkendőket a MEWA-tól – akadnak közöttük kis műhelyek éppen úgy, mint hatalmas iparvállalatok.
  • A teljes körű törlőkendőszolgáltatás 21 országban elérhető, 2017 óta Portugáliában és Romániában, sőt 2018-ban beléptek a brit piacra is.

A többször használható törlőkendő-szolgáltatás a fenntarthatóságot szolgálja, és megkönnyíti az üzemek életét. A textil ipari törlőkendőket kiviszik az ügyfelekhez, megállapodás szerinti időpontokban elhozzák, kimossák, majd minőségellenőrzés után visszaszállítják. Mindez az erőforrásokkal történő takarékoskodás jegyében történik, mert a környezetvédelem a MEWA vállalati stratégiájában prioritást élvez. A MEWA saját technológiai fejlesztéseivel aktívan részt vett a textilszolgáltatási ágazat környezetvédelmi színvonalának javításában. A céget a „Német piacvezetők lexikonjában” 2011 óta az ágazat legjobb vállalataként jegyzik.

www.mewa.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek