És most következzen valami egészen más: tények a hatékony szódaszórásról

A szódaszórás kifinomult technológiája is vezethet rossz eredményekre a gép vagy az alapanyag hibás megválasztásával

2021. június 22., kedd, 06:00

Címkék: alkatrész tisztítás felület felülettisztítás Profett Kft. szódaszórás tisztítás tisztítástechnológia

A múlt századelő kiváló találmánya a homokfúvás/homokszórás, mely egy ismert és általánosan elterjedt felülettisztítás. Az évtizedek tapasztalatán folyamatosan fejlődő technológia mára precízen működő, pontos vezérlésű berendezéseket és költséghatékony munkavégzést eredményezett.

A korszerű szemcseszóráson alapuló felülettisztítási technológia egyik fő szempontja – a gazdaságos és környezetbarát tisztítás mellett – a felületi sérülések elkerülése. Ennek elérése sok évtized kísérleti tapasztalatára épül, miszerint egyre alacsonyabb szórási munkanyomáson, kisebb méretű és anyagú szóróanyaggal, valamint a szórási szög változtatásával már lehetséges volt a felület sérülésmentes tisztítása/kezelése. Ennek eredményeként jött létre a Soda Blasting eljárás, amit az egyedisége miatt szódaszórásnak neveztük el.

Szódaszórás

A szódaszórás tehát egy olyan felülettisztító technológia, mely eljárás során a felületre egy speciális szódabikarbóna-alapú szemcsét közvetítünk sűrített levegő segítségével. Korszerű, hatékony és kíméletes felülettisztítást tesz lehetővé különböző felületeken a makacs szennyeződések eltávolítására. A gyakorlatban mindenhol használható, legyen szó általános tisztításról, festékréteg-eltávolításról vagy vakrozsdakezelésről. Nem okoz mechanikai igénybevételt, sem roncsolást, így nem történik felületi sérülés. Ez különbözteti meg a szódaszórást a hagyományos koptató homokfúvástól, és teszi azt egyedivé!

A felszínre felvitt ARMEX™ szódabikarbóna egy speciális összetevőkből álló, hatékony tisztítókristály, melynek alapja a természetes a nátrium-hidrogén-karbonát (NaHCO3, nátrium-bikarbóna), vagy hétköznapi nevén a szódabikarbóna. Nem mérgező, nincs káros mellékhatása, a környezetre pedig teljes mértékben ártalmatlan!

Nem minden szódabikarbóna adja ugyanazt az eredményt

Bár az összes szódabikarbóna kémiailag egyforma (NaHCO3), a szódaszórási technológia mégis kizárólag az ARM&HAMMERTM által gyártott és kimondottan a szemcseszórással történő felülettisztítási felhasználásra készült ARMEXTM szódabikarbónával működik tökéletesen. A szemcseszóró berendezések tekintetében pedig kimondottan az ún. finomszemcse-szóró berendezés az elvárt, így lesz ugyanis költséghatékony a munkavégzés.

Az ARMEXTM ugyan elméletben egy hagyományos homokfúvó géppel is használható, de a túlzott anyagfelhasználás mellett a felületi tisztaság sem garantált, a szódabikarbóna-szemcse ugyanis túl nagy sebességgel érkezik a felületre, és szétrobban. A szódaszórás technológiájának félreértelmezése tehát súlyos károkat is okozhat.

A piaci versenynek köszönhetően ma már sokféle szódabikarbóna vásárolható, patikai, étkezési, sőt ipari célokra is. Sok esetben azt állítják, hogy ezek felülettisztításra is alkalmasak. Az alábbi szempontok viszont azt a tényt támasztják alá, hogy csak az ARMEXTM szemcsével végzett szódaszórás képes biztosítani a minőséget:

  1. Az ARMEXTM kristályszerkezete éles és sarkos, nagymértékben eltér a konkurensektől, ami sokkal hatékonyabbá teszi.
  2. Más szódabikarbónákban túl sok a finomabb részecske, ezért jóval nagyobb a porképződés a szórás közben.
  3. Az eltérő fajtákban a „kristályszerkezet” helyett túl sok a durva részecske, kisebb a lefedettségei hányad (egy adott felületre közvetített szemcsemennyiség), ezért a tisztítás sebessége is alacsonyabb.
  4. Az áramlást segítő összetevők hiánya darabossá, csomóssá teszi a szódabikarbónákat, mely dugulást okoz a szemcseszóró berendezésben, és szemcsetúlfogyasztáshoz vezet.
  5. A szemcse keménysége (ARMEXTM 2,5 Mohs) okán nincs szóróanyag-beágyazódás, vagyis – ellentétben a másfajta szódákkal – nem marad hátra a felületen, így az alkatrész kiválóan lemosható.

 

Termék

Vegyjel

Keménység

pH

Előnyök

Vízben oldhatóság

Hátrányok

Maintenance PlusContamaway

Natrium 260

Sof Strip

Grade 5

NaHCO3

2,5

8,25

Az ARMEX-hez hasonló, de nem tartalmaz áramlást segítő összetevőket

7% gyors

Berendezések élettartama

Porképződés

Kálium-szulfát

Super K

K2SO4

3

7

A szódabikarbónánál agresszívabb a felülethez

12% lassú

>Felületkárosodás

Légzőszervi károk

Rozsdaképződés

Magnézium-szulfát

MaxxStrip

Kieserite

MgSO4

3,5

7

A szódabikarbónánál agresszívabb a felülethez

40% nagyon lassú

>Felületkárosodás

Rozsdaképződés

Kalcium-karbonát

Magnézium-karbonát

Meltron CM

CaCO3

3

n. a.

A szódabikarbónánál agresszívabb a felülethez

Környezetbarát

0%

 

>Felületkárosodás

Vízben oldhatatlan


Táblázat a kereskedelmi forgalomban kapható egyéb szódabikarbónákról keménység, pH-érték, előnyök, vízben oldhatóság és hátrányok tekintetében (Forrás: ARM&HAMMERTM Co.)

Szódaszórás a gyakorlatban

Az ARMEXTM egy rendkívül sokoldalú szemcseszóró anyag, mely a keményebb bevonatok eltávolításától egészen a legérzékenyebb felületekig használható. A rá jellemző tulajdonságoknak köszönhetően számos helyen alkalmazható nagy biztonsággal, a végeredmény pedig mindig garantált. Ez másfajta szódabikarbónákkal nem érhető el.

Az alábbi képekkel és példával a különbséget szeretnénk szemléltetni:


A porlasztó (ismertebb nevén karburátor) a járművek egyik szerkezeti eleme. Anyagát tekintve cink-horgany öntvény, ennek az öntvénynek pedig van egy jellegzetes „márványos” felülete. A felső képen ARMEXTM szódabikarbóna szórószemcsével történt felülettisztítás látszik, a kinagyított képen jól látható a márványos felület.

Látszólag mindkét karburátor felülete tiszta, de az alsó alkatrész egyéb ipari szódabikarbónával készült, és az eredeti márványos alapfelületnek nyoma sincs! Ez azt jelenti, hogy a tisztításra használt szódabikarbóna inkább valamiféle karbonát, kalcium- vagy magnézium-karbonát volt, mely a Mohs-skálán 3-as értékű, így sérti a felületet, a tisztítást ugyanis koptatással éri el. A felület egységes és fényes, a sarokban ráadásul kosz is maradt, amit a nagyobb szemcseméret nem képes eltávolítani.

A különbség tehát világosan megmutatkozik a szódaszórás és a szódabikarbóna szórása között. Más szódabikarbónával és annak nevezett anyagokkal közel sem lehet elérni azt, amit az ARMEXTM biztosít, így a végeredmény sem lehet ugyanaz! A felületi sérülésen kívül további hátrányt jelentenek a felületen visszamaradó anyag/anyagok, amik befolyásolják a bevonatok és védőrétegek feltapadását. A felületen visszamaradó kalcium-karbonát (CaCO3) pedig a pára, a nedvesség hatására megszilárdul, és beleköt a felületbe.

Magyarországi képviselet:

Profett Kft.

Kisvárday-Papp Miklós

70/216-55-99

kpm@profett.hu

www.profett.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
ÉLELMISZER-BIZTONSÁG
Média Partnerek