Egyszerű, rendkívül összetett és egyidejűleg változatos?

Koptatás és/vagy trovalizálás

2015. december 02., szerda, 06:00

Címkék: Felületkémia Kft. felületkezelés felületkialakítás felülettechnika koptatás polírozás trovalizálás

Az ipari koptatási eljárás a DIN 8589 szabványban mint felületmegmunkálás szerepel, amely a felületi minőség megváltoztatására irányuló folyamat. A koptatási eljárásokat elsősorban fém munkadarabok gépi felületmegmunkálására alkalmazzák.

A trovalizálás elnevezés széles körben elterjedt általános kifejezés, amely a TROmmel és WALther szavakból tevődik össze. A trommel szó az első géptípusra utal, amelyben koptatótesteket használtak, míg a szótag második fele a cégalapító vezetékneve.

Az első kezdetleges koptatóberendezésekből a szakemberek napjainkra nagy hatékonyságú és korszerű gépek széles palettáját alakították ki, amelyek jól integrálhatóak a korszerű felületkezelési folyamatokba. Csaknem az összes fémből, műanyagból és kerámiából készült, legkülönbözőbb méretű és formájú munkadarab gazdaságosan és környezetbarát módon koptatható.

Trovalizálási műveletek:

  • sorjátlanítás, éllekerekítés
  • homogenizálás, polírozás
  • felülettisztítás, zsírtalanítás
  • revétlenítés, rozsdátlanítás

Az alábbiakban bemutatjuk a jellemző berendezéstípusokat, amelyek ugyanazon az egyszerű elven alapulnak: a munkadarabokat nedves csiszolókőtöltetben mozgatjuk. A koptatóhatás a munkadarabok és a csiszolókövek felülete közötti elmozdulás révén alakul ki.

Több mint 200 különböző formájú, méretű és összetételű csiszolókő áll rendelkezésre, amelyet több tucat eltérő összetételű és hatású koptatófolyadékkal kombinálhatunk. Ez biztosítja a felhasználók számára, hogy elérjék a kívánt felületi minőséget, legyen szó durva koptatásról vagy polírozásról. Hogy melyik kombináció az optimális az egyes esetekben, rendszerint csak gyakorlati kísérletek útján határozható meg. Koptatási tesztek elvégzésére a budapesti bemutatótermünkben és a németországi üzemünkben is lehetőség van.

A munkadaraboktól, azok anyagától és az elérni kívánt felületi minőségtől függ az optimális géptípus kiválasztása, s hogy maga a folyamat milyen mértékben automatizálható. Az egyes berendezéstípusok abban különböznek egymástól, hogy a munkatartályukban lévő töltet milyen módon kerül mozgatásra.

A merítő koptatás kiválóan alkalmas nagy értékű és sérülékeny munkadarabok (turbinalapátok, szivattyúk és kompresszorok precíziós alkatrészei, keményfémből készült alkatrészek stb.) trovalizálására. Az ilyen típusú berendezéseknél a rögzített munkadarabokat merítjük bele a nyugvó csiszolóanyag-töltetbe. A változtatható forgási sebesség lehetővé teszi az akár negyvenszer hatékonyabb felületmegmunkálást, összehasonlítva a hagyományos koptatási eljárásokkal.

A forgódobos koptatásnál egy fekvő vagy döntött munkatartály és annak töltete forog a dob tengelye körül, amelynek dőlésszöge és fordulatszáma meghatározó hatással van a koptatási eredményre.

A vibrációs koptatásnál a különböző teljesítményű vibrációs motorok mozgatják meg a munkatartályt és a benne lévő töltetet. Ezzel lehetővé válik minőségi, nagy térfogatú és tömegű vagy épp bonyolult geometriájú munkadarabok koptatása is. A vibrációs berendezéseket szakaszos és átfolyásos üzemmódban is működtethetjük. A mechanikai felületkezelés ezen területén a legújabb fejlesztést a sokoldalúan alkalmazható multivibrátorok jelentik, amelyek egyik különlegessége a három változtatható pozíciójú és forgásirányú motor.

A munkadarabok mechanikus, pneumatikus vagy elektromágneses rögzítésével egészen bonyolult geometriájú darabok teljes belső és külső felületének koptatása is elvégezhető.

A folyamatos üzemű vibrációs koptatógépeket a munkadarabok automatizált felület-megmunkálására fejlesztették ki. Ezek a berendezések rövid ciklusidő alatt akár durva sorja eltávolítására és felülettisztításra is alkalmasak.

A centrifugális koptatógépek munkatartálya merev falú, fenékrészét egy konkáv, bordázott forgótányér képezi, amely a benne lévő töltetet mozgatja. Az ilyen berendezések előnye, hogy az intenzív koptatóhatásnak köszönhetően már akár rövid idő alatt is megfelelő eredményt érhetünk el.

A kis méretű koptatódobok feltöltéséhez kb. 3 liter csiszolókőre van szükség. Az ilyen berendezések akár egészen apró munkadarabok felületmegmunkálására is alkalmasak.

Összefoglalva: A koptatási rendszerek alkalmazása sokoldalúságuknak köszönhetően egyre szélesebb körben terjed el. A felhasználó és a berendezés gyártója közötti közvetlen kommunikáció jó alapot teremt a hatékonyan működő gyártási folyamatok kialakítására.

További információ:

Egri Attila

Felületkémia Kft.

Telefon: +36 30 684 6384

E-mail: egri.attila@feluletkemia.hu

www.feluletkemia.hu

www.walther-trowal.de

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek