Parts2clean 2019 körkép 1. rész

2019. október 10., csütörtök, 06:00

Címkék: acp alkatrész tisztítás CO2 felület felülettisztítás parts2clean parts2clean 2015 parts2clean 2016 Quattro sorjátlanítás szén-dioxid szén-dioxidos tisztítás széndioxid széndioxid hó tisztítástechnológia

A 2019. október 22–24. között Stuttgartban sorra kerülő parts2clean kiállítás számtalan lehetőséget mutat be a folyamatok optimalizálásához. A speciális kiállítási lehetőségek és betétprogramok értékes információval gazdagítják majd az ipari alkatrésztisztítás vezető szakkiállítására kilátogató vendégeket.

acp systems AG

Az egymáshoz csatlakozó területek hatékony és megbízható előkezelése

A hatékonyabb eljárásokkal gyártott és energiatakarékosabb járművekben egyre több ragasztást alkalmaznak az alkatrészek illeszkedésére. Az egymáshoz simuló területeket tehát megbízhatóan elő kell kezelni, különösen olyan szerkezeti elemek esetén, mint például a karosszéria-alkatrészek. Más tisztítási eljárásokkal – például a plazma- és a lézeres tisztítással – összehasonlítva az acp quattroClean technológiája számos előnyt kínál a felhasználók számára.

A szén-dioxid-hó befúvásos eljárás megbízhatóan távolítja el az elválasztószereket az ütközésvédelmet szolgáló szénszálas kompozit alkatrészek felületeiről, valamint az egymással összeragasztott poliamid alkatrészekről. Az elért tisztasági szint lehető teszi a felület lángkezeléssel történő utólagos aktiválását a túlaktiválás veszélye nélkül. A quattroClean eljárás azt is bebizonyította, hogy képes az alumíniumból készült karosszériaelemek kötőterületeire került rajzolaj célzott eltávolítására. Ebben az alkalmazásban a hideg és száraz eljárás a lézertisztítás folyamatát váltotta ki. A lézeres tisztítás során bevitt hő miatt a környező területekről származó olaj szennyezi a kötőterületeket.

www.acp-systems.com

9. pavilon, D06. stand

ATL Anlagentechnik Luhden GmbH

Teret hódít a termikus sorjázás

A gyártás után az alkatrészek sorjákat tartalmaznak, gyakran elérhetetlen helyeken is. A továbbfeldolgozás előtt ezeket általában el kell távolítani. A termikus sorjázási (TEM) eljárás során az eltávolítandó anyagot az anyag és a gázkeverék között fellépő kémiai reakció révén égetik el. Ebből a célból a munkadarabokat egy hidraulikusan lezárt sorjázókamrába helyezik. A kamrába tüzelőanyag és oxigén pontosan meghatározott keverékét vezetik be, és belobbantják azt. Az égés 2 500 – 3 300 °C hőmérsékleten megy végbe. Az eltávolítandó sorja gyorsan eléri a gyulladási hőmérsékletet, és reakcióba lép a sorjázókamrában felgyülemlett oxigénfelesleggel.

www.atl-luhden.de

7. pavilon, B61. stand

Folytatjuk

Kapcsolódó cikk:

Parts2clean 2019 körkép 2.rész

Parts2clean keretprogram: információ, innováció és szakértelem

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
TERMÉK + MEGOLDÁS

Magával ragadó film-, hangzás- és játékélmény? Hódít a Panasonic OLED-je

Média Partnerek