Minőségi textúra nagysebességű megmunkálással

Az 5 m/mp Z-irányú gyorsjárati sebesség, az 1 000 kHz-ig emelhető lézer ismétlési frekvencia és az akár 30 m/mp szkennelési sebesség révén a LASERTEC 125 Shape új mércét állít fel a nagyméretű öntőformák és szerszámok felületstruktúrájának kialakításában.

2019. február 06., szerda, 06:00

Címkék: CELOS DMG MORI felület felületkialakítás felülettechnika lézer lézertechnológia nyílt nap Pfronten

A LASERTEC Shape sorozattal maximális megbízhatóság és reprodukálhatóság mellett hozhatók létre finom kontúrok és üregek a fröccsöntő formákban, a présszerszámokban, vagy címkékben. A széria legújabb tagjának számító LASERTEC 125 Shape a DMG MORI pfronteni Nyílt Napjain mutatkozott be a nagyközönség előtt. A gépet kifejezetten a nagyméretű, akár Ø 1 250 × 700 mm-es és 2 600 kg-os munkadarabok textúrázására tervezték. Az opcionális Z-váltó 1,5 m/mp-ről 5 m/mp-re növeli a Z-irányú mozgásokat. Az akár 1 000 kHz-ig emelhető lézer ismétlési frekvencia nagysebességű megmunkálást tesz lehetővé, akár 69%-kal rövidebb ciklusidő mellett.

A kisebb LASERTEC 75 Shape modellhez hasonlóan a LASERTEC 125 Shape is ötvözi a monoBLOCK konstrukció, valamint az 5-tengelyes megmunkálás minden előnyét. A mindössze 19 m2-es alapterület révén a gép a kategória legkompaktabb modellje. Az 1 335 × 1 250 × 900 mm (X/Y/Z) mozgástartománynak köszönhetően a gép számos alkalmazásban használható. A munkadarab maximális méretei Ø 1 250 × 700 mm, így nagy formátumok felületstruktúrája is hatékonyan hozható létre. Az NC billenő/forgó körasztal teherbírása 2 000 kg, az opcionális tandemhajtással a teherbírás 2 600 kg-ra emelkedik. A munkaterület optimális hozzáférést biztosít a felhasználóknak, a nagy méretek pedig csökkentik az ütközés kockázatát.

Alkalmazási példa különböző felületi textúrákra

A LASERTEC Shape technológia lehetővé teszi a szerszám- és formagyártók számára, hogy teljes tervezési szabadságot gyakoroljanak maximális megismételhetőség és pontosság mellett. A Shape technológiát kifejezetten az autóipari szerszám- és formagyártás számára fejlesztették ki, így garantálja az elvárt végeredményt az egyedi és változatos belső és külső felszíni textúrák tekintetében. A „zöld” technológiával – amelyben nem kapnak szerepet vegyi anyagok – gyerekjáték az innovatív, fröccsöntött alkatrészek szériagyártása, amelyekben nemcsak a külalakot, hanem a műszakilag optimalizált felüleket is (például optimalizált áramlás vagy tartósság) tesztelhetünk és létrehozhatunk. A karóráktól a mobiltelefon tokokig, valamint a kesztyűtartó fedelétől a repülőgépek üléseiig a a LASERTEC Shape technológiával létrehozott 3D felületi textúrák bárhol megtalálhatók.

A LASERTEC 125 Shape kifejezetten a nagyméretű, akár Ø 1 250 × 700 mm-es öntőformák textúráinak kialakítására lett kifejlesztve

A LASERTEC 125 Shape dinamikája a DirectDrive technológiából ered, amit az opcionálisan elérhető Z-váltó emel tovább. Az alapkivitellel szemben a Z-váltó 1,5 m/mp-ről 5 m/mp-re növeli a Z-irányú mozgásokat. „A felületi textúrák minősége magasabb előtolás mellett is megmarad, mert a folyamatot egy továbbfejlesztett textúrázási stratégia segíti – jelentette ki Patrick Diederich, a SAUER GmbH ügyvezető igazgatója. – A LASERTEC 125 Shape által elért magas minőségű felületi textúrák a modern hardver- és szoftverkomponensek eredményei.” Az erőteljes hardver arzenált egy nagy pontosságú, 30 m/p szkennelési sebességű digitális mérőrendszer egészíti ki.

A 21,5 hüvelykes ERGOline multi-touch kijelző a vezérlés szempontjából optimális felhasználói kényelmet biztosít. A gépet intuitív CELOS interfésszel és LASERSOFT 3D szoftverfunkciókkal ellátott SIEMENS 840 D solutionline vezérlővel szerelték fel, ami megkönnyíti kontúrok, betűk, logók és más felületi struktúrák létrehozását 3D felületeken, hengereken és komplex szabad formájú felületeken. A program és az optimális textúrázási stratégia tehát automatikusan létrehozható a munkadarab 3D CAD-adataiból.

www.dmgmori.com

Kapcsolódó cikk:

Alpesi nyitány a szerszámgépiparban

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
TERMÉK + MEGOLDÁS

Magával ragadó film-, hangzás- és játékélmény? Hódít a Panasonic OLED-je

Média Partnerek