A kezdet sem nehéz

Kézi szerszámbemérő és –beállító a legjobb ár-érték aránnyal

2012. november 06., kedd, 22:09

Címkék: forgácsolás Heliset Uno mérés szerszámgép Walter

A szerszámgépeiről és forgácsolószerszámairól jól ismert tübingeni Walter cég megkönnyíti a felhasználók dolgát a szerszámok méréstechnikája és a külső szerszámbeállítás terén is. A Heliset Uno berendezéssel asztali készüléket kínál a megszokott Walter-precizitással, amely köszörűkorongok mérésére is alkalmas, ráadásul kategóriájában verhetetlen ár-érték arányt képvisel.

A Heliset Uno egyszerűbbe teszi a szerszámok bemérését, és az ideális belépőkészüléket jelenti az érintés nélküli szerszám-méréstechnika világába. Alkalmazásával az ellenőrző mérések közvetlenül a gyártásban végezhetők el. A Heliset Uno legfontosabb előnyei a következőkben foglalhatók össze: szerszámok és köszörűkorongok gyors kézi mérése nem igényel programozást minimális betanulási idő gyors, szúrópróbaszerű ellenőrzés egyszerű fókuszálás a szerszámélre az elkereső funkcióval egykezes gyors beállítás nagy pontosság kimagasló ár teljesítmény arany mellett.

Javul a gyártási minőség

 

A kis helyigényű, ugyanakkor robusztus asztali készülék optimális feltételeket teremt szerszámbemérésre és külső előbeállításra szerszámok és köszörűkorongok esetében, legfeljebb 230 mm szerszámátmerőig, illetve 370 mm z tengely irányú mérési hosszig. A mérési hossz az x tengely mentén 115 mm. A tartós pontosság alapja a nagy alakstabilitású öntvényszerkezetű gépagy. A 65 kg tömegű berendezés ismétlési pontossága 4 μm. A lézeres elkeresés (edge finder) funkció a szerszámél gyors pozícionálását segíti a 4,5 mm×4,5 mm méretű merőablakban. A Heliset Uno esetében a tengelyrögzítést pneumatikusan oldották meg mindkét tengelyen, a mérést könnyen mozgó golyós vezetések és üvegmércével ellátott inkrementális merőrendszer segíti. Opcionálisan elérhető kiegészítők az adatátvitel posztprocesszorral, RS 232 porton keresztül, az indexálokészülék esztergaszerszámokhoz, az alsó szekrény szerszám-, illetve adaptertárolóval, valamint az etikettnyomtató. A Heliset Uno nagy teljesítményéhez nem kis mértékben járul hozzá a szerteágazó mérési funkciókat tartalmazó, ezzel osztályban egyedülálló Microvision II IT képfeldolgozó szoftver. A bemérés és beállítás révén elérhető nagyobb szerszámpontossággal és a precízen beállított köszörűkorong-készletekkel jobb gyártási minőség mellett jelentős költséget és időt lehet megtakarítani.

Képfeldolgozó rendszer

 

A gyors, pontos és kezelőfüggetlen bemérést, valamint szerszámbeallítást a Heliset Uno hatékonyan és megbízhatóan teszi lehetővé. A hosszú távon tartott mérési pontosság és a hatékony adatkezelés alapja a telecentrikus objektívvel felszerelt, 33-szoros nagyításra képes CMOS kamera, amely a mérési értékek precíz gyűjtéséről gondoskodik. A szükséges beállítások a nagyméretű, felhasználóbarát érintőképernyőn végezhetők el. A legfontosabb mérési feladatok elvégzéséhez USB háttértárolón elhelyezett standard modulok hívhatok segítségül. Akár bonyolult szerszámok is megbízhatóan és a lehető legrövidebb idő alatt bemerhetők, es a keletkező adatok a szerszámkezelés, valamint opcionálisan a gépvezérlés számára továbbíthatók. A szerszámbeállítás kifizetődő, hiszen a beállítatlan szerszámok vagy köszörűkorongok gyakran okolhatók a felesleges állásidőkért és a nem megfelelő gyártási minőségért. A megmunkálógépen kívül végzett szerszámelőbeállítással elkerülhetők a leállások és a termelékenységben mutatkozó visszaesés. A gyártásban felhasznált szerszámok teljes mertekben konformok, tűrésük az előírt határon belül marad. Lehetővé válik a szerszámok előbeállítása a termelési folyamattal párhuzamosan. A vizsgálatok és a kontroll már az első szerszámtól megoldható, miközben nincs szükség a szerszámadatok kézi bevitelére. A törött szerszámélek azonnal felfedezhetők, a mérési bizonytalanságból eredő hibák kizárhatók.

 

info@walter-machines.com

www.walter-machines.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek