Kétkomponenses festékek gazdaságos felhasználása

Komplex felületkezelési megoldások a Recycolor Kft-től

2015. december 09., szerda, 06:00

Címkék: bevonattechnika festék festékszórás Graco kétkomponenses szóróberendezés porszórás Promix PD2K Recycolor Kft

Az ipari korrózióvédelem területén folyamatosan terjed a többkomponensű, úgynevezett 2K rendszerű anyagok alkalmazása, melyek mind mechanikai ellenállóságukban, mind élettartamukban megfelelő tulajdonságokkal rendelkeznek a fémbevonatok kialakítása terén.

Kialakításuknak köszönhetően a komponensek közvetlenül a szórópisztoly elött találkoznak, így csak a közvetlen felhasználásra szánt mennyiség keveredik, ezáltal felesleges festék veszteség nélküli, rendkívül gazdaságos működés érhető el. Az állandó keverési arány tartását a berendezés folyamatosan figyeli, a beállított eltérés elérése esetén beavatkozik, ami akár 1% beállított toleranciahatár is lehet, a bevonat minősége ennél fogva folyamatosan biztosított. A berendezés kialakításakor fontos szempont volt a gyors és gazdaságos tisztíthatóság, mivel csak a kevert rész mosására van szükség, a berendezés rendkívül kevés oldószert használ.

Az ilyen kétkomponenses berendezések egyik legújabb fejlesztése a Promix PD2K típus. Fontos jellemzője, hogy például egy konvejorpályás festősoron tetszőleges számú szinváltás történhet a sor megállítása nélkül, mindezt nagyon gyorsan és minimális oldószerrel (vizes hígítású festékek esetében vizzel) végrehajtva. A berendezés könnyen telepíthető automata vezérlésű robotos festés esetében is. Felszerelhetők kézi, vagy automata elektrosztatikus pisztolyokkal, amelyek tovább fokozzák a festés gazdaságosságát, minimálisra csökkentve a mellészórást.                                              

Napjaink egyik nagy kihívása az állandó, magasfokú minőség fenntartása, a gazdaságosság és a környezetvédelem. A GRACO kétkomponenses festékszóró berendezései mindezen kihívásnak megfelelnek. A Graco cég nemcsak bonyolult, nagy üzemekben használható festőberendezéseket gyárt, hanem az egyedi felhasználók, kis üzemek számára is kínál egyszerű, különböző teljesítmény méretű és megbízható festékszórókat.

A Graco cég festékszóróit, ragasztó és tömítőanyag adagoló berendezéseit Magyarországon a Recycolor Kft. forgalmazza, és biztosítja hozzá a teljes körű alkatrészellátást és szervizt is. A Recycolor Kft. ezen felül komplex felületkezelési technológiákat is kínál. A termékpaletta a kis üzemek elszívó falaitól a nagyüzemekben használt konvejorpályás festőüzemekig mindent magábaa foglal, beleértve az oldószeres, vizes hígítású festést és a porfestést is. A teljes technológia tartalmazza az alábbi elemeket: felület előkezelés, a festék felvitele, a festékek elszívása, visszanyerése, szárítása, beégetése és az anyagmozgatás.

A vevők igényeinek megfelelően egyedileg tervezzük meg az ajánlott felületkezelő technológiát és berendezést, így minden vevőnk testreszabott, az adott helyzetben leggazdaságosabb, leghatékonyabb megoldást tudja megvalósítani cégénél.

A poralakú festékek felhordását elektroszatikus porszórásnak nevezik. Ezen a területen is megvalósítható a folyékony festékekre a cikk elején említett gyors színváltás. A Recycolor Kft a Gema cég gyorszínváltós porszóró kabinjainak és szórástechnikájának beépítésével nagy teljesítményű, gyors színváltást – kevesebb, mint 10 perc – biztosító konvejorpályás felületkezelő sorokat is épít.

www.recycolor.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek