A tökéletes felület kialakítása

A felületminőség javításának lehetőségei TNC vezérlőkkel

2016. október 05., szerda, 06:00

Címkék: felület felületkialakítás forgácsolás Heidenhain Heidenhain iTNC 530 NC vezérlő TNC vezérléstechnika

Érdekes megfigyelni, ahogy újra és újra „feltalálják” az autók külső formáját, és minden egyes újabb dizájn saját stílusjegyeket hordoz magában. A sportosan elegáns vagy az áramvonalas formák egyaránt tökéletes felületkialakítást igényelnek. Minden autógyár számára nagy kihívást jelent a karosszériaelemek legyártása. A folyamatban fontos szerepet játszik a szerszámok elkészítése, mert a présszerszámok felületi minőségének a legszigorúbb követelményeket is ki kell elégítenie.

A dizájn előre meghatározza azokat a követelményeket, amelyeknek az alakító szerszámoknak is meg kell felelniük. A legjobb felületi minőség alkalmazása már csak azért is elengedhetetlen, mert a karosszéria kialakítására szolgáló szerszámoknak az autótípus teljes élettartamát végig kell kísérniük. Minden körülmények között el kell kerülni a felületen a karcolások vagy más egyenetlenségek kialakulását, hogy a karosszériaelemet tökéletesen a kívánt formára lehessen alakítani.

Fárasztó és időigényes folyamat az elvárt felületminőség kialakítása. A nagyolást és a simítást a legtöbb esetben kézi csiszolás, polírozás és tükrösítés követi. A kézi munka azonban költséges, és hibákhoz is vezethet.

A sima átmenetek és egymásba folyó formák precíz előállítását egyre rövidebb ciklusidőkkel kell elvégezni. Mindez a nagy portálmegmunkáló központok mellé is magasan kvalifikált gépkezelők alkalmazását teszi szükségessé. Ehhez azonban kell egy olyan vezérlő, amivel előállítható a legjobb felületi minőség, aminek eredményeként minimalizálhatók, de akár el is kerülhetők a költséges utómunkálatok.

Hogyan vezérli a TNC a pálya menti mozgást?

A szabadon formált felületek CAD/CAM rendszerből származtatott megmunkálási programjának végrehajtása a sok NC mondat között szükséges átmenetek miatt különösen nagy kihívást jelent. Bárhogyan próbálkozunk, a tényleges kontúrt csak megközelíteni tudjuk, ami elkerülhetetlenül eltérésekhez vezet. Egy korszerű vezérlő, mint az iTNC 530, automatikusan simítja ki a mondatok közötti átmeneteket, és állandó sebesség mellett vezeti végig a szerszámot a munkadarab felületén. A vezérlő biztosítja, hogy a nagyon gyors előtolás precíz szerszámvezetéssel párosuljon. Az iTNC 530 lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy a megmunkálási sebességet és a tűrést közvetlenül befolyásolhassa: egy ciklusban meghatározhatók a kontúreltérés értékei.

Röviden: A TNC vezérlők mondatsimító képessége teszi lehetővé a CAD/CAM rendszerből létrehozott NC programokkal gyártott munkadarabok kiváló felületi minőségét.

A posztprocesszorok az NC programokat elméleti szerszámadatokkal, gépspecifikusan számítják ki. A tényleges szerszámadatok azonban eltérhetnek az előzetesen számítottaktól, ami az NC program újraszámítását tenné szükségessé. A probléma megoldásának egyik eszköze a TCPM, vagyis a Tool Center Point Management (szerszámközéppont-menedzsment) funkció. A kontúron haladó szerszám mozgása közben az iTNC 530 még öttengelyes szimultán megmunkálás esetén is figyelembe veszi a tényleges szerszámhossz és sugár előre meghatározott eltéréseit. Így feleslegessé válik az újraszámítás, ami különösen akkor jön jól, ha az éjszakai műszak során a CAM-részleg már otthon alussza az igazak álmát.

Az iTNC 530 vezérlő speciális funkciókat tartalmaz a szerszám- és formakészítők számára

Problémát okozhat a szerszám gyors irányváltása is. Az ebből eredő rántás jelentős rezgéseket kelthet a gépen, ami a szerszám és a munkadarab között eltéréseket eredményezhet. Az iTNC 530 pályakövetése megelőzésképpen kisimítja a rántást, ami biztosítja, hogy a kontúr meghatározott tűréshatárát még a vágósebesség hirtelen megváltozása során sem lépjük túl. A gépkezelő ebben az esetben is jelentősen befolyásolhatja a megmunkálási időt a tűrésértékek megválasztásával.

Röviden: A TNC vezérlők pályakövetése kiváló felületi minőséget biztosít a szerszámcsúcs vezetésével és a rántás kisimításával.

A felületi karcok elkerülése iTNC 530 vezérléssel

A szabadon formált felületek CAD rendszerben kialakított kontúrja a CAM rendszerben pontokká alakul át. A pontok eloszlása a görbülettől függően egyenetlen lehet. A vezérlők számára az egyik legnagyobb kihívást a pontok homogén kontúrrá történő interpolációja jelenti. Az iTNC 530 stabil pályakövetése pontos kontúrok létrehozását teszi lehetővé, függetlenül attól, hogy azok milyen CAD/CAM rendszerből származnak, és a programok milyen posztprocesszorral készültek. Ez a képesség az iTNC 530 egyenetlen eloszlású pontokat is jól kezelő tulajdonságának köszönhető, ami megakadályozza például, hogy a síkmarás során látható megmunkálási jelek maradjanak a felszínen.

 

Röviden: Az előírt felületminőség megvalósítása és a program költséges optimalizálása elkerülhető az iTNC 530 egyenetlen eloszlású pontokat is jól kezelő tulajdonságával.

Kiváló felületi minőség akár nagy sebességgel is

A gyorsaság és a felületi minőség közti látszólag feloldhatatlan ellentétet a HEIDENHAIN egy speciális funkcióval, az Adaptive Feed Controllal (AFC – adaptív előtolás szabályzás) szünteti meg. Az AFC használatával optimalizálható a megmunkálási idő: a szerszám gyorsabban mozog olyan területeken, ahol kevés anyagot kell eltávolítani, ahol pedig magasabb az anyagleválasztási igény, ott a funkció automatikusan csökkenti az előtolást a kiváló felületminőség elérése érdekében. És mindez egy táblázatban egyszerűen meghatározott keretek között megy végbe.

www.heidenhain.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek