Gondold meg és igyál!

A legújabb generációs Sprimag HIL-34 kiváló minőség és termelékenység mellett végzi az italos- és konzervdobozok belső bevonatolását

2016. július 27., szerda, 06:00

Címkék: bevonat bevonattechnika élelmisszeripar italgyártás konzervdoboz PaintExpo 2016 sörösdoboz Sprimag Sprimag HIL-34

Az üdítőitalos és sörösdobozok gyártása világszerte növekvő iparágnak számít. Az első alumínium italosdobozt „a világnak adó” USA töretlenül a legnagyobb fogyasztónak számít. Az Európai Fém Italosdoboz Gyártók Szövetségének (BCME) piaci jelentése szerint az európai növekedési ütem 2014-ben mintegy 4%-os volt, ami azt eredményezte, hogy a legyártott italosdobozok száma csak Európában 63 milliárd darabra emelkedett.

A szövetség adatai szerint az erőteljes növekedés motorja Kelet-Európa, azon belül is Lengyelország, illetve Magyarország lehet. Németország is komoly piaci potenciállal rendelkezik: 2014-ben az országban legyártott alumínium italosdobozok száma – a 3,6 milliárdos volument elérve – meredeken, mintegy nyolc százalékkal emelkedett, ezen belül is kimagasló, 22%-os volt az üdítőitalágazat szárnyalása. A fellendülés egyik mozgatórugója az energiaitalok folyamatosan növekvő népszerűsége, ezzel szemben a sörösdobozgyártás Németországban csak mintegy 1,1 százalékkal növekedett, és ezt a szerény bővülést is csak különleges promóciós dobozokkal és marketingkampányokkal lehetett elérni.

A növekvő piac igényeinek kielégítésére fejlesztette ki a Sprimag a HIL-34 belső bevonatoló gép új generációját, melyet 2014-ben a Metpack szakkiállításon mutattak be első ízben a szakmai érdeklődők számára. A ráncfelvarráson átesett gép lehetővé teszi az italos- és konzervdobozok azonos alapgépeken történő feldolgozását. A legújabb generációs Sprimag HIL-34 modern dizájnja 

Knut Braake ipari formatervező szakértelmét dicséri. A kizárólag rozsdamentes acélból készült burkolat tökéletes példa a kifinomult megjelenés és a funkcionalitás sikeres kombinációjára, de egyben a könnyebb hozzáférést is elősegíti. A belső tisztítási vagy karbantartási munkálatok megkönnyítése érdekében a fedél pneumatikus rásegítéssel felfelé nyitható. A burkolaton automatikus nyitási funkció is beállítható, és az előre beállított időközönkénti tisztítási feladatokat vizuális jelekkel is jelezheti a gép.

A Sprimag HIL-34 legelső generációja 1995-ben jelent meg a piacon, az azóta eltelt több mint két évtized során pedig rengeteg tapasztalat és ügyfélvisszajelzés érkezett a céghez, amit a gyártó a gép folyamatos továbbfejlesztésére és tökéletesítésére használt fel. A gép legújabb verziójában az egyik ilyen módosítás a szórópisztolyok szögének finombeállítása volt, biztosítva azok precíz visszaállását. Több módosítás szolgálta az egyszerűbb karbantartást, a karbantartási idő lerövidítését és az előírt karbantartási munkálatok közötti időintervallum növelését. A tisztításra fordított idő csökkentése érdekében a szórókamra és az elszívórendszer tisztítandó felületei csak akkora méretűek, amire a minőségi munkavégzés érdekében még feltétlenül szükség volt.

Bizonyos alkalmazások számára a HIL-34 az alapnak számító két szórópisztoly helyett hárommal is felszerelhető, ami – jelentős anyagmegtakarítás mellett – lehetővé teszi a bevonatok más-más területekre, különböző vastagságokban történő felvitelét.

Piaci bevezetése óta a ráncfelvarráson átesett HIL-34 már százas nagyságrendben talált gazdára, alapvetően pozitív visszajelzésekkel.

www.sprimag.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek